Svensk television …

I eftermiddag och kväll har vi varit med om något fantastiskt. Svensk television när den är som bäst …

Det började med Peter Flack och hans liv som Hjalmar + den sista revyn. Jag gillar honom – hans fräckisar och roliga sketcher. Visserligen repris, men det gjorde inget – tålde att ses igen …

Det fortsatte med en dokumentär om Göinge flickorna. Det var lite intressant att se hur stora de tydligen var. De var tämligen likgiltiga för mig i mitt unga tonårsliv, där var det  Elvis, Tommy, Paul Anka, Bobby Rydell m.fl. som gällde.

Nu satt där tre tanter och berättade hur de for runt som galningar i en Volvo Duett för att hinna mellan spelningarna – deras män turades om att vara chaufförer. Det var fri fart på den tiden och det utnyttjades vad jag förstår vid många tillfällen. De slet tydligen ut tre Duetter innan det blev bekvämare bilar. Alla kommer vi väl ihåg ”Kära mor”. Vad jag inte visste var att den var svartlistad på Sveriges Radio. För känslomässig, men eftersom Radio Nord spelade den varje dag fick man till slut ge med sig.

Sedan kom höjdpunkten: En konsert med Charlie Norman och Alice Babs + skickliga  musiker … 1½ timme fick vi njuta. Så fantastiskt bra! Det ska komma en repris – måste nog försöka banda den för att kunna njuta när man vill – vilka musiker!

Och inga avbrott för reklam …


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *