Sushi …

En drink före maten ...
En drink före maten ...

Vi var bjudna på en trevlig middag. Det var ”gamla” gänget som blev hembjudna till ett svenskt par, som faktiskt flyttat tillbaka till Sverige, men som är här på semester. Det var dessutom i samma kvarter – mycket bekvämt.

Vi blev bjudna på sushi till förrätt – jag har inte varit någon vän av sushi. Antagligen var jag på fel ställe då jag åt det första gången – för jag upplevde det som stora risklumpar som jag skulle försöka ”tugga”/svälja  – medan det bara växte i munnen. Sedan dess har jag undvikit allt vad sushi heter …

Nu skulle vi få det till förrätt, och det var med blandade känslor jag tog för mig. Men måste erkänna att det var helt annorlunda än min första upplevelse och nu förstår jag att man kan tycka om sushi. Det var stor skillnad och inte bara risklumpar. Hela temat var asiatisk mat, till varmrätt fick vi grillade spett med kyckling, räkor och fläskfile marinerade i olika asiatiska marinader. Värdparet skall ha all ära för en mycket trevlig kväll med god mat och gott vin … Tack!

....
....

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *