Storebror har stenkoll …

Jag har inte skrivit här på några dagar. Det beror mest på att de bilder jag tagit – med telefonen – inte har laddat upp. Jag har gått på det där med att ta bilder med telefonen. Medger att den tar jättebra bilder – men, att få dem uppladdade fungerar inte. De har nu inte laddats upp sedan 23 mars.

Däremot har alla mina tusentals bilder från 2003 laddats upp och det har bildats fotoalbum som jag ska ”tycka” om. Jag pluggade in min extra hårddisk med mina samlade bilder för att jag håller på att sammanställa en bildsvit inför ett föredrag. Hade problem i flera dagar med att ta ut den, fick svar att den var upptagen – tror fasen det – den höll på att ladda upp tusentals bilder. Tur att vi har massor med outnyttjade gigs som gått åt. Själv är jag måttligt road av att nu ha alla mina inskannade bilder från 1930-talet till nutid i Google Photo. Plus alla käcka förslag om fotoalbum som jag förväntas tycka om.

Jag blir mindre och mindre imponerad av den nya tekniken. Hur de skaffar sig totalkontroll över mig och mitt liv. Kan inte tillräckligt mycket för att kunna stänga av. Men jag tycker att fler där ute borde fundera lite på hur den information som vi så glatt ger ifrån oss används …

Jag är så ledsen att jag inte kan visa mina bilder av blåsippor och krokus om jag tog idag på min stapplande promenad …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *