Stora cykeldagen …

Idag var det den stora starten – 35.000 cyklister som deltog i Cape Argus/Pick n Pay’s stora tävling. Starten började kl 6 för eliten – tror jag – och de sista fick starta kl.10. Man skulle cykla 109 km  – runt hela piken. En tuff bana som också går mycket uppför bl.a. runt Chapmanspeak. Eliten kör på ca 3 timmar. Och vi såg målgången på TV – vi var ju inte färdigmornade. En svenska Jenny kom sexa, men alla hade samma tid, så hon låg mitt i klungan.

Maken och jag gick ner till Beach rd, som var avstängt för både trafik och fotgängare. Dvs vi fick gå på trottoarerna, men inte korsa gatan. Man hade varit hyggliga och satt upp en övergång, som vi fick använda för att komma på själva strandsidan. Kameran fick bli kvar hemma – hade glömt att ladda batteriet.

Efter att vi konstaterat att några vi sett vid starten, hade kommit runt så gick vi och satte oss för att äta lunch. Vi såg cyklisterna därifrån också och kunde konstatera att det var en jämn ström hela tiden. Jag vet inte när man blåser av och att man inte får fortsätta längre. Men vi kunde se att hastigheten avtog.

Det blev en lugn kväll då jag tittade på en deckare och maken använde sig av vår gamla TV för helt andra typer av program. Jag har inte kommit igång med något nytt handarbete – det var för spännande och jag kan inte lägga upp samtidigt. En lugn och skön söndag har gått och i morgon är det måndag – igen …

Vi ni veta mer om loppet så kommer länken här,  kanske ställa upp nästa år …

http://www.southafrica.info/about/sport/cycletour.htm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *