Stillsamt och avslaget …

Vi tar det bara lungt i värmen och dricker flädersaft ...
Vi tar det bara lungt i värmen och dricker flädersaft ...

Ännu en solig morgon och alldeles för varmt på den lilla verandan utanför bastun. Jag försökte hitta lite skugga, men gav upp och vi satte oss i hammocken istället.

Det var tyst och tomt efter dotterdottern, som ju stannade kvar hos Farmor och Farfar. Men det blev tid att lyssa till den lille istället. Han trivdes ganska bra med att få all uppmärksamhet. En stund blev jag helt ensam med honom i hammocken. Då satt vi en lång stund och inväntade båtar som passerade. Vi tävlade om vilka som hade flagga eller inte, och så får man poäng när man gissar rätt. Eftersom det just då var lite båtar så blev det tyst en lång stund och barnbarnet sade att nu skulle jag sjunga om att gunga. Det tog en liten stund innan jag förstod att jag skulle sjunga ”Gunga i en hammock”. Den har jag sjungit när jag suttit där med barnen och tydligen tycker den lille att det var mysigt, för vi satt kvar och gungade medan jag sjöng. Kommer bara ihåg refrängen (en snutt av den) så det blir ganska enformigt.

Det blev en mycket stillasam dag, dottern packade och vi bara var. Barnbarnet fick bada i en badbalja på altanen, men det övergick i en vattenlek med mycket vatten. Det gjorde inget han hade så roligt och vi hade tillfälle att sitta och läsa.

På kvällen blev det en vuxen kväll med grillat. Det var dotterns sista kväll hos oss, imorgon bär det av till Dalarö och det kommer att bli så tomt – och så tyst 😉

Vi skulle ha pannkakor med oss  nästa dag, och eftersom grillen var varm och kvällen skön, så ställde jag mig helt enkelt och gräddade pannkakor på stekplattan. Kände mig som ett riktigt pannkaksproffs …

Jag badade på altanen i en balja ...
Jag badade på altanen i en balja ...
... som är alldeles för liten för mig ...
... som är alldeles för liten för mig ...
Ser det inte proffsigt ut ... ?
Ser det inte proffsigt ut ... ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *