Snart, är det över …

Idag var det stora målaredagen. Jag förberedde i morse och täckte in golv och tejpade runt fönster och skåp. Jag bättrade också på spacklet, över den stora lagningen, som nu började se skaplig ut, men det var inte torrt. Hann inte riktigt klart med täckningen innan de kom. Handyman såg lite fundersam ut, vet inte om han var sårad eller förvånad, de hade faktiskt med sej plast att täcka golvet med och tygskynken … Struntar i vilket, jag vill inte ha kladd – har sett hur man målar här.

De satte igång med att slipa spacklingarna – vilket jag redan gjort, men kan inte göra för mycket, eller ? Jag påpekade att den stora lagningen inte var torr, så de kanske borde vänta en stund med att slipa. Men, nej – han tog fram det grövsta sandpappret, det enda han hade, och skulle sätta igång. Som tur var hade jag mitt fina, som jag skyndsamt räckte över. Sedan gnuggades det både här och där, innan målningen tog fart. Köket var ett enda inferno av färg, penslar, slipdam, skynken och gubbar. Ett tag var de tre stycken som kladdade lite här och där. Jag hade bett dem att skruva ner takarmaturen och gardinhållarna, men det tyckte de var onödigt. Handyman talade om vilken duktig målare han var, inget kladd där inte. Men, hans grabbar visste han att de kladdade … Ja, jag har aldrig varit med om att man målar taket med armaturen kvar.

När jag kom tillbaka efter en stund så hängde vår lampa i sina kablar, jag räckte skyndsamt över plast som de kunde täcka med, vilket de gjorde på sitt halvdana sätt. Sedan drog jag mej tillbaka, ville inte lägga mej i mer. Handyman åkte och köpte några lister som saknades, jag ville ha en list där bänkskiva möter vägg, det såg inte riktigt bra ut. Han kom tillbaka med några obehandlade furulister, och såg jättestolt ut. Köksluckorna går i björk. De spikades fast … 😉

Sedan satte han igång att såga (elsåg) hyllplan, mitt bland målarna och deras färg, det dammade alldeles förfärligt, så nu har vi ett lager damm över hela lägenheten – igen, och köket skall vi inte tala om. Jag som trodde att det bara skulle målas idag, så jag gjorde storrengöring igår.

Nu är köket färdigmålat … Det blev inte alltför tokig, det är inte så mycket kladd som jag trodde och jag har inte skrapat så mycket färg (men de tog bort täckningen innan de var färdiga). Jag skall bättra på, men nu får det vara tills våra gäster varit här. I morgon kommer Handyman tillbaka, han skall då sätta upp de resterande hyllorna, så idag har jag bara fixat golven och bänkarna i köket, resten får vänta tills han varit här. Sedan kan vi plocka tillbaka in i skåpen. Hela kökssortimentet står just nu på golvet i gästrummet, täckt med slip- och sågdamm…

img_2479.jpg

img_2480.jpg

Vet inte var det är mest färg, på väggarna eller på målarna …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *