Snart, är det midsommar igen …

Idag blev det en speciell dag. Det blev början på midsommarfirandet. Två av mina yngre systrar och en kusin anlände. Vi var lite fundersamma om hur det skulle gå – om en syster med man och hund skulle ta sig ner i båten. Hunden är en irländsk varghund och där var en del frågetecken. Hur skulle han klara av att gå på gallerspången ner till bryggan. Syster hade tagit med en röd plastmatta som hon låtit ligga framme de senaste veckorna. Inga problem han gick ut på mattan, gallerspången var dubbelt så lång, men han fortsatte att gå, utan matta – inte speciellt behagligt med hundtassar.

Nästa steg, hur får man ner en 70 kg tung hund/kalv i en båt. Mattan lades på bryggan och på en toft i båten. Det var lite läskigt för honom, men hunden klev i – att ta sista steget med bakbenen, som vilade på toften i båten – det var lite kinkigt. Med hjälp av sovtäcke och köttbullar fungerade det.

Båtfärden gick bra, sedan skulle vi upp på nästa brygga. Då såg han mycket misstänksam ut och var kinkig ett tag. Ville inte kliva upp på toften och vidare – men han kom själv på en metod, han är ju så stor att han helt sonika klev upp på bryggan. Det gick ganska bra – han halkade först med tassarna innan han fick tag, årorna låg i vägen, men han tog klivet upp på bryggan. Nu vet vi hur vi ska göra nästa gång.

Kvällen blev väldigt trevlig – så många roliga minnen som poppar upp när man kommer tillsammans och dricker några glas vin. Klockan går alldeles för fort och våra två pojkar droppade av först. Vi flickor hade nog kunnat sitta uppe hur länge som helst – men, så fungerar det inte …

Det utlovade regnet har precis börjat, det kom någon skvätt tidigare, men vi har suttit ute hela kvällen. Inte speciellt kyligt, men vi satte igång värmarna – mest för att ostkexen inte skulle bli sega. Och, vi glömde bort att ta ner flaggan. Vi flaggar för kusinens födelsedag och systrarnas ankomst- och att det snart är midsommar. Vi får hoppas att vädret imorgon blir så att den torkar igen …

Nu är din födelsedag slut kära kusin – hoppas att den blev bra för dig …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *