Sköna maj, välkommen …

img_7762

Det har hunnit bli maj, björkarna utanför balkongen har fått musöron som växer för varje timme. Vi har varit i stugan och firat Valborg tillsammans med kusinen. Det blev några härliga dagar, men inte tillräckligt med regn för att vi skulle kunna elda undan allt ris som ligger kvar efter avverkningen i höstas.

På Valborgsmässoafton blev det några stänk så vi vågade göra en brasa nere i vassen. Visserligen vågade vi inte tända på den stora hög som vi dragit ihop föreående år och föregående år. Det är nu två år i rad som vädret har varit emot oss, men en del fick vi i alla fall bort. Det är slitsamt att försöka dra gamla grenar ur en gammal rishög, men den minskade i storlek och hög nr 2 fick vi bort helt.

Första maj hade väl inte det bästa vädret, men det gjorde inget, vi var så trötta så det var skönt att bara vara. Maken talade med grannen, som hade lagt nät, de hade fått gös. Vi bestämde att vi skulle försöka också och hade tur med vädret – det var spegelblankt – gör det så mycket enklare att ro ut och att få i näten.

På morgonen blev jag väckt av maken, jag hade redan glömt det där med nät – men inte han, tur det. Det blåste en del, så det gällde att klä sig. Maken slet med årorna och jag med näten. Det är alltid lika spännande att dra upp näten, när man ser något ljust under ytan, det närmar sig och innan man ser vad det är. Vi fick tre fina gösar och en aborre. Bara två ”skräpfisk” – så det var en lyckad tur. Vädret blev strålande vackert och det var skönt att stå ute och rensa fisken, sedan kunde vi sitta i solen några timmar innan vi drog in mot stan igen.

Arbetsklädd och redo ...
Arbetsklädd och redo ...

img_7756

img_7763

En stund i solen ...
En stund i solen ...
Det får fort nu ...
Det går fort nu ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *