Sill …

I morse när vi vaknade var det nästan normalt väder, solen sken och värmde sakta upp. Inomhus är det fortfarande svalt, men på balkongen har det varit ljuvligt skönt. Nu är den tömd på allt utom mattan, våra stolar, småbord och parasoll.  Jag har suttit där under parasollet i flera timmar och läst. Bara avbrott för att fixa något att äta och jag gick faktiskt ut idag för att handla.

Vi vet ju inte om vi blir kvar över påsk eller inte, men vi planerar nu för påsk. Maken har förberett lite vodka med svenska kryddor. Jag gick ut och köpte färsk frukt – papaya, mangosäsongen är över -deras ”inlagda” sill och har nu lagt den i vår lag. Den var faktisk en glad överraskning, påminde om gravad strömming. Köpte en annan sort än förra gången för några år sedan. Då var det en fruktansvärt ättiksstark variant. Sedan dess har jag haft med sill från Sverige, men det börjar bli tuffare att ta med sig mat och i julas fick vi tips om en italiensk butik som säljer vanlig salt sill. Den är precis som den man köper i Sverige, men man behöver inte rensa själv.

Några av våra kamrater reste iväg idag. Vi fick samtal om hur det var. Det är ju inte riktigt som vanligt. Bl.a. fick de matpaket och en flaska vatten med sig. Planet skulle tydligen bli smockfullt. Det var bara ca 10 svenskar. Så vi får se hur lång tid det tar innan man får med alla de 300 svenskar som anmält sig. De hade hört något om att imorgon skulle 30 svenskar få lämna – vi har inte fått budet -än. Men nu har vi sill så det gör inget om det dröjer några dagar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *