Så som i himlen …

img_3053.jpg
Nu känner vi igen vädret, nu har vi sommar här i Kapstaden. Det var snudd på 30 idag, men vindarna gör att det blir inte för varmt – bara skönt. Maken o jag tillbringade morgonen på balkongen och lyssnade lite på Ring så spelar vi och så fick vi en GD, hör ju lördagen till … Så länge det varar, både GD:n och megabitsen … Maken hade varit nere och köpt tidningen – fast han säger att han inte skall köpa den på lördagar och söndagar, den väger för mycket. Och den väger säkert 1½ – 2 kg, alla bilagor – mest mäklarbilagor, ca 4 st.

Jag sov dåligt hela natten, för igår när jag skulle uppdatera så försvann vår internetuppkoppling, och jag såg samma scenario framför mej igen – att någon hade tagit sej in, använt all vår tid och hur vi skulle strula med Telkom – igen, det är inte klart med det gamla än. Men i morse när jag vaknade, med stela o ömmande axlar, så fungerade det. Tack o lov …

Vi åkte ner till Waterfront för att köpa julkort – har vi inte lyckats hitta än, det är ingen tradition här. Vi bestämde oss för att äta lunch på en uterestaurang, italiensk trodde vi. Men för sent insåg vi att vi kommit till något ”vilja vara tjusigt med dyra priser utan att lyckas”. Den dyraste middagen hittills och den sämsta – både vad gäller service och mat. Nu vet vi det, vi trodde den var bra, för där är alltid fullsatt och vi har aldrig fått bord tidigare. Antagligen är det stackars turister, som kommer med bussar, som placeras där … Har lite svårt att förstå varför man annars går dit, i alla fall inte en andra gång.

Jag har sedan länge bestämt att jag skall köpa ett tangentbord, det är lite småttigt att skriva på laptopen. Idag skulle det bli av och jag testade några, när jag helt plötsligt kom på att – det finns ju inte å, ä och ö … Inget problem när man skriver lite mail o sånt, men den här sidan skulle se lite konstig ut. Så det var bara att strunta i det hela. Jag som sett ut ett ljust tangentbord och inte det här nattsvarta, som jag nu skriver på och som det är problem med så här i adventstider.

Sedan bestämde vi oss för att gå på bio!!! Vi såg den svenska filmen As in heaven – är det Så som i himelen, på svenska? Har hört så mycket talas om den och den var bra. Vi hörde av andra svenskar att den går här nu, och så läste vi recentionen i den tunga tidningen i morse, den fick fem stjärnor. Så vi bestämde oss, biljetterna kostade ca 80 sv kronor tillsammans, och länge trodde vi att vi skulle bli ensamma. Vem går och sätter sej i biomörkret när det är trettio grader varmt ute. Men minuten innan filmen började så ramlade det in en del människor, så vi var ca 20 som såg den. Det verkade som om den gick hem, ingen mer än vi talade svenska …

(Översta bilden: Lägg märke till den lilla blomman på Mårbacka pelargonen, som vi tog skott på från Sverige …))

img_3055.jpg

Ett litet uppträdande i Waterfront …

img_3056.jpg

Julskyltningen, åh, vad jag gillar sånt …

img_3059.jpg

Maken i biosalongen …

En reaktion på ”Så som i himlen …”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *