Rullstolsdans…

Jag tillhör dem som mycket väl unnar personer som är beroende av rullstol att få delta i dans. Jag har mest känt mig sorgsen för deras skull – eftersom jag älskar att dansa. Nu har jag uppräckt att man inte behöver lämna stolen för att kunna uppleva musik. Jag har fördelen av att inte vara rörelsehindrad – bara sladden till mina hörlurar hindrar mig (är så efter mig att jag är sladdbunden). Det gick alldeles utmärkt att ”dansa”, dvs. spreta med alla lemmar som kunde röra sig med rumpan kvar på stolsitsen.

Som en del av er redan vet, jag är i bottenläge och har så varit i drygt ett år. Nu kan det inte bli värre och jag har påbörjat min klättring uppåt. Mina fantastiska barn har hela tiden försökt att baxa mig och stöttat, men vad hjälper det om man inte själv förmår. Igår bestämde jag mig för att senast kl 12.00 på förmiddagen skulle jag ta en promenad, vilket jag gjorde. Det var iskall vind med visst snöinslag – men jag njöt av varje minut. Idag gjorde jag om det – kom dessutom ihåg att ta med telefonen så jag tog en del bilder – men, framför allt, jag lyssnade på tystnaden och mina knarrande steg i snön. Det har fallit ca 5 cm snö.

Hemma igen så ramlade det in några mail i det jag försöker att resa mig ifrån. Nu har jag svarat och hoppas att jag slipper mer – tro inte att det blir bra bara för att man tvingas betala dyra advokattimmar. De står inte över oss andra, utan är precis lika futtiga i sina värderingar. Skillnaden är att de kan skriva under brev med en titel och ta betalt för den tid det tar + lite till.

Dottern har sedan länge installerat en app i min telefon och på plattan som är så fiffig att den kan svara på vilken musik som just då spelas och jag kan ladda upp den på egen spellista. Jag har använt den regelbundet, men inte njutit av resultatet. Har inte ens orkat installera den musikapp som kan spela upp musiken på mina enheter. Nu har jag gjort det – vilka fantastiska låtar jag sparat under året. Vilken underbar smak jag har …. 😉

Hur ska jag hinna med annat än att sitta i min sköna kontorsstol och lyssna på denna fantastiska musik jag valt ut …

Nu är problemet hur jag ska få in mina bilder – allt är så smart nuförtiden, men inte jag …

Mina steg ...
Mina knarrande steg …

 

 

 

 

 

 

 

Den här skutan passerar jag på vägen ...
Den här skutan passerar jag på vägen …

 

 

 

 

 

 

Så här vackert är det på min promenadväg - borde gå flera gånger om dagen ...
Så här vackert är det på min promenadväg – borde gå flera gånger om dagen …

 

 

 

 

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *