Röjning på alla fronter …

En av de stora rishögar som jag flyttat ...
En av de stora rishögar som jag flyttat ...

Jag vaknade sist av alla – som vanligt. Jag staplade upp, jag verkligen staplar på morgonen för fötterna är inte alls med. Sonen var redan uppe på ”höjden” och jobbade med grunden. Barnbarnet satt med sitt lego och maken satt med en tidning och drack sitt morgonte med GD – det är ju söndag. Jag hann inte mer än säga godmorgon, så ropade barnbarnet vi skulle bygga lego tillsammans. Tacksamt sjönk jag ned i fåtöljen och tittade på hans bygge. Jag behöver inte bygga själv – bara hålla i en legobit och titta på de fantastiska skapelser han gör. Maken kom med te och en GD och det var en mysig söndagsmorgon.

Sedan fortsatte röjningen av det sly som tagit över de senaste åren då vi inte gjort något. Vi var ju inne på att sälja och brydde oss inte så mycket under några år. Sedan har vi haft ett par år då vardagen har gått åt till så mycket annat – åren, har fullkomligt rusat iväg, liksom slyet.

Idag har vi knipsat och röjt oss fram, armarna är alldeles blodiga och sönderrivna alla de vildrosor som verkligen har livskraft och som tagit över mer eller mindre. Slanorna kan bli många meter långa och taggarna är smart vinklade så att grenarna kan klättra, vilket de gjort på mig idag. Vi lyckades röja så mycket att vi kunde lägga upp en av båtarna på vår gamla plats. Hade tänkt fota för att visa skillnaden, men …

Sonen gjorde ett jättejobb i helgen och hann göra den stomme som huset skall vila på. Jag lovade att jag skulle gå upp och fota, men …

Vi drabbades av stopp i avloppet …!!  Detta upptäckte jag då jag skulle ta hand om middagsdisken och vi skulle stänga ner köket. Maken körde sonen och sonsonen över till fastlandet och sedan ”kröp” han ihop i underskåpet och skruvade isär ”abbonemanget”, som en gammal vän skulle ha uttryckt det. Jag packade ihop inför färden till stan, det är antagligen den sista gången jag besöker stugan innan vi reser till CT.

Det var inte stopp i ”första” kröken, men vi har två … Det var problem med att skruva tillbaka röret – gängorna ville inte. Efter en halvtimme tappade maken orken och humöret och jag förbarmade mig. Maken kravlade sig upp och jag kravlade mig ner. Men det var ingen skillnad – det gick inte att gänga tillbaka. Vet inte hur många gånger jag tog isär och satte ihop innan det äntligen gick att skruva ihop. Jag skruvade isär den andra kröken, inte mycket ”gegga” där – men det var fortfarande stopp … ?! Jag satt och försökte ”fiska”, jätteäckligt. Maken assisterade mig med en liten whisky, tack för det! Vet inte varför det hjälper, men som i många olika sammanhang.

Vi inspekterade avloppsbrunnen, maken grejade lite, men det var inget som påverkade avloppet i köket – det fungerade i badrummet hela tiden. Jag lossade det lodräta röret – har aldrig hört talas om att ett stopp kan vara i där. Men så var fallet. Där satt en ”fettpropp”, dvs en propp som fyllde röret och den var av rent fett. Då kom jag ihåg att jag hade hällt av en massa fett, men inte spolat hett vatten efteråt. Detta bildade nu en effektiv (äcklig) propp, som påminde om stelnat stearin. Förlåt att jag delar med mig av mina osmakliga detaljer, men vad hjärtat är fullt … 😉

Klockan var nu så mycket att vi bestämde oss för att sova kvar. Det var för mörkt för att fixa det sista. Det kommer inte att hinna fixas i morgon bitti heller, för jag skall vara på labbet kl 07.45 i Gustavsberg och maken skall lämna bilen i Enskede kl 8.00. Så nu blir det sängen och förhoppningsvis en god natts sömn. Klockan ringer mycket tidigt i morgon …

En har jag gömt här ...
En har jag gömt här ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *