Rensningen fortsätter …

Det konstiga med att rensa ur garderober och skåp är att det blir bara rörigare och rörigare. Man får kryssa sig fram mellan olika högar. Vi har en hel del kläder av god kvalitet och knappt använda – dessa ska provas innan det bestäms i vilken hög de ska läggas. Det blir många högar. Plagg som är sköna, rymliga och praktiska för kommande ”arbeten”, motsvarande hög för de plagg som legat i den högen och som det är dags att slänga, ja, ni fattar …

Vad gäller maken blev det positivt, en del fina plagg som blivit liggande passade igen, bl.a. skjortor och byxor i klassisk modell och underbar bomullskvalitet, tillverkade i Sydafrika medan de fortfarande hade sin egen inhemska tillverkning innan Kina tog över.

Idag har vi fortsatt att tvätta – vet inte om jag skrivit att vi fått en läcka på tvättmaskinen. Det droppade lite i början, men sedan blev riktigt vått när den arbetade och jag har inte vågat använda den på flera månader. Nu gör det inte så mycket då vi inte varit här. I förrgår vände vi den ”upp och ner” och fann att det finns tre slangar för ingående vatten och två av dem läckte. Vi skruvade loss bakstycket och jag slog knut på mig själv i olika ställningar för att försöka täta med gängtejp. Ni kan ju gissa hur det gick. Det forsar inte ut vatten längre, men maskinen håller inte tätt.

Igår tvättade vi med hjälp av timer – dvs. jag släppte på vattnet – tog tid på hur länge varje period tog innan det var dags att släppa på vatten igen. Det var ett fasligt springande, men bortsett från det så fungerade det.

Maken förslog att vi skulle släpa den till en reparatör. Jag orkar inte släpa en tvätt maskin också i dessa släpandets dagar och föreslog att vi ställer den på reglar, en innanför duschavbalkningen och den andra utanför – då rinner läckaget ner i avloppsbrunnen. Sagt och gjort – vi har kört många maskiner idag. Kanske kan vi skjuta problemet framför oss en tid.

I morgon ska vi till stan och då får grannarna se oss släpa en massa kassar igen …

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *