Regnigt o kallt…

Vet inte om det är nostalgi, eller minnen från gamla tider – då jag levde i stor familj, men idag kändes det än tystare… Trots skolbarnen o deras bollspel på morgonen. Det blev nog lite avslaget, för det duggade.

Det utlovade dåliga vädret har kommit, och jag tog det som en förevändning att ligga kvar i sängen till tjugo över åtta, maken satt på balkongen iförd kortärmad skjorta o shorts. Jag tog på mina långa mjukisar, t-tröja o korfta och stängde balkongdörren. Så Niclas, ni kom iväg i tid. Även om ni höll på att förgås av värme under tågresan – det normala tillståndet i Afrika, så slapp ni frysa idag… ;-). Temperaturen idag har varit 17 grader o duggregn…

Efter en stund kom han in, han skulle titta på tv. Parlamentet skulle öppnas idag, och då är det stor folkfest. TV sänder direkt och man får se alla potentater, alla militärer, vaktparader osv, osv. Man har också en modeparad, nya o gamla designer visar upp färgglada hattar o kreationer, lite som Ascot (hur nu det stavas…), travbanan i England. Därifrån har man ju sett att den o den har visat upp sej si o så… Själv kommer jag ihåg det hela från filmen My Fair Lady, med Rex Harrison o Audrey Hepburn. Det blev väl kanske inte detsamma idag, pga av regnet – de har inte haft regn på denna dag sedan 35 år tillbaka.

Ja, oss gick det ingen nöd på, maken satt ute på balkongen o läste sin tidning, som var så fuktig att den inte ens prassalade. Jag satt inne vid datorn o rensade på hårddisken. Har frigjort 6 gb… Inte dåligt, eller hur?

Middagen har intagits i vårt återförvärvade matrum, massor med levande ljus gjorde det ganska mysigt, men bordet är för högt o stolarna är för låga. Maken sitter åter på balkongen, och jag skall faktiskt göra honom sällskap. Har ingen Luhta-kappa, men en pläd kanske duger.

Skall bara meddela att den lilla familjen kommit hem, skall försöka kontakta dem när jag kopplar upp mej om en stund…
Inga bilder idag heller – tyckte inte att regnet var något att visa upp – fast egentligen… det är ju faktiskt inte så vanligt – så jag kanske gjorde en miss där… (Det är nu 15 grader som gäller… dvs kallt!!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *