Regn, regn – men när …?

img_1435.jpg
Inga regnmoln i sikte …

Det blev inget i dag heller … Maken hade lyssnat på rapporterna och det skulle verkligen bli regn idag, mycket regn. Vi satt ute – som vanligt – och drack vårt morgonte. Vi väntade och väntade på regnet. Då kom maken på att han hört att SMHI har en sajt där man kan se väderkartan – radar eller satelitbild. Vi rattade in sajten och såg fronten, som orsakat mycket regn där den passerade, men den fastnade i trakten av Norrköping. Där är den i skrivande stund fortfarande, har kollat mot SMHI:s sida. För hit kom den inte. Vi har haft ett underbart sommarväder. Jag har tillbringat dagen i hammocken med en bok, ivrigt spanande efter regnmoln … Var ute för några minuter sedan, det är visserligen mörkt nu, men inte mer mörkt än att jag kan se att det inte är några regnmoln, det är dessutom varmt o skönt.

Det är ju fruntimmersveckan nu, och enligt gammalt så är det normalt en regnig vecka och vad jag förstår så kan vissa orter i Sverige skriva under på det. Det är inte så ofta man önskar regn, men just nu hänger vi gärna på …

Befinner mej i den situationen att jag skall ta mediciner med jämna mellanrum, en skall intas var fjärde timme – inga problem tills i kväll när jag helt enkelt glömde bort en dos pga en sommardeckare – som dessutom inte var särskilt bra. Den andra medicinen kan jag inte komma ihåg om jag tog överhuvudtaget. Så nu sitter jag här och skall ta en dos, normalt om en halvtimme, men eftersom jag glömde mej – så skall den inte tas föränn om 1½ timme – men jag orkar inte vara vaken så länge. Så mitt dilemma nu är om jag skall strunta i tiden och ta den på ”ordinarie” tid, så jag kommer i säng. Kanske dags för en sådan där ”senil”-låda med olika fack som visar om man tagit sin medicin eller ej  …
img_1421.jpg
Två små fåglar som tar sej ett bad i solskenet …

img_1427.jpg
Blommorna som väntar på regn …

img_1431.jpg
Båtfolket som inte vill ha regn …

img_1433.jpg
Maken som hämtat tidningen …

2 reaktioner på ”Regn, regn – men när …?”

  1. Flyttade upp kommentars-översikten lite högre upp i den vänstra spalten – då kanske fler blir uppmuntrade att skriva! 😉

  2. Tack! Jo, det vore roligt om några fler ville höra av sej med kommentarer eller bara en liten hälsning.
    M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *