Pluppar ska man inte förakta …

Ja, inget nytt under solen … Har idag ägnat merparten av dagen åt vår lilla ”plupp” som ska ge oss bredband. Dvs vi ska alla i vårt lilla hushåll kunna sitta och surfa på nätet. Nada, det går alldeles utmärkt när den sitter i min laptop. Fungerar inte alls i routern.

Efter några timmar på nätet, där jag sökte efter möjliga lösningar, gav jag upp och skickade maken tillbaka till Telkom för kompletterande uppgifter. De fattade inget och maken ringde mig för att få användarnamn och lösenord – men se det finns inget – det gav man oss inte igår. Maken frågade varför och fick till svar – det var ingen som frågade efter det …

Nu behövs det inte – pluppen fungerar alldeles utmärkt utan detta – vad man kan efterlysa är att man kanske borde ange pinkod, som någon liten slags säkerhet. Det gör vi på vår plupp i Sverige.

Morgondagen kommer med andra ord att upptas av detta problem … Och jag undrar, hur svårt kan det vara. Vi är väl inte de första som köper trådlöst abonnemang som ska fungera ihop med en router …

Här har annars varit stor dramatik, helt annan än att inte kunna ansluta en plupp till internet. Det har varit flera stora bränder på Lions Head. Detta berg som ser ut som en sockertopp ligger strax ovanför oss – vi har en vidunderlig utsikt över den. Idag såg vi den inte alls – den var dold bakom rök. Helikoptrarna flög och försökte vattenbomba. En fantastisk insats då sikten var lika med noll. Efter några timmar var branden under kontroll, vilket torde vara till stor lättnad för alla bostadsinnehavare som var i högsta grad inblandade. Det brinner fortfarande på spridda punkter. Vet inte hur brandmännen kan tackla dessa bränder nu när helikoptrarna inte kan operera. Det är en brant stenig sluttning som är drabbad.

För att göra det lite besvärligare började det blåsa en kraftig vind, riktig storm i byarna, man såg hur brinnande material blåste vidare och tände eld på nästa område. Just nu pågår två rejäla brasor i skogsbrynet ovanför bebyggelsen. Men, den tjocka röken är borta – det var riktigt besvärligt ett tag. Undrar hur det luktar i de hus som ligger i området … ?

Det sprider sig ordentligt - någonstans i röken finns en helikopter för att vattenbomba ...
Det sprider sig ordentligt – någonstans i röken finns en helikopter för att vattenbomba …
Emellanåt ser vi Lions Head ...
Emellanåt ser vi Lions Head …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *