Picknicklunch…

Lördag, och vi hade beställt picknick lunch på Boschendal. Vi kom i god tid och fick ett bra bord. Vädret var ljuvligt, vi satt i skuggan och njöt av god mat och vacker om givning. Temperaturen – vi nordbor är ju ganska fixerade vid det – gick upp till ca 33 grader. Inga problem så länge vi satt stilla i skuggan.

Leo, barnbarnet, och jag gick till dammen och matade guldfiskarna i dammen med hans hans bröd, format som en fisk. Fiskarna blev antagligen överlyckliga, de hoppade och slogs om det. Där fanns också grodor, de var lite mer belevade och tog det med ”händerna” innan de stoppade i munnen. Leo var fascinerad tittade o tittade och jag tittade på Leo. Försökte få bilder av det hela, men han har en förmåga att vrida bort huvudet eller göra något annat – han är alldeles för snabb för min kamera. Jag får kassera de flesta bilderna, de föreställer en rygg, en kalufs, eller ett bortvänt ansikte. Efter lunchen tog vi en biltur förbi vinstockarna och där hängde druvor i klasar – vet nu varifrån det uttrycket kommer… Jag dristade mej till att palla några klasar, druvorna var små som russin, men faktiskt jättegoda.
Hemma igen så startade sonen upp ett projekt som gick ut på att det skulle bli kall vattenmelonssoppa (på spanska), det skulle det bli häromdagen också, men då fick vi inte tag i någon vattenmelon. Nu hade vi allt hemma. Det var mycket tidskrävande, och jag fick en uppgift att rensa bort alla kärnorna – det hade man inte nämnt i receptet hur det skulle gå till… Pilligt var det och försenade processen väsentligt. Under tiden kokade sonen ihop en soppa med diverse ingredienser, som skulle svalna, för att sedan ställas kallt i kylskåpet. Nu står alltsammans där och i morgon skall allt blandas ihop och det skall bli spännande att se om det hela smakar så delikat som de beskrivit i receptet – håll tummarna.

Kvällen avslutades på balkongen (var annars), med sallad, ostar och salami – för saltets skull. Goda viner därtill och en härlig temperatur. Nu har alla gått och lagt sej och jag sitter här själv (på balkongen, förståss), o skriver och skall försöka välja bilder – har återigen fotat alldeles för mycket. Så det blir sent även i kväll.
img_7713.jpg

Somliga fick sin lunch som ett knyte…

img_7724.jpg

Det var massor med salladsblad i min picknick korg som jag inte gillade, jag tänkte att ankorna …

img_7747a.jpg

Ganska intressant det här…

img_7755.jpg

… eller hur, mormor?

img_7765.jpg

De var mycket mindre i verkligenheten…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *