Påskafton – första fikat på altanen …

 

Spegelblankt, lägg märke till isen i strandkanten på andra sidan vattnet
Spegelblankt, lägg märke till isen i strandkanten på andra sidan vattnet

 

 

Jag vaknar nu på så många olika ställen, så det tar några sekunder innan jag vet var. Men det var enklast att förstå vart i morse. Vi, maken och delar en säng 120 cm! Och ni som sett oss vet att vi är inte magra precis, även om jag försöker. Jag har blivit så bortskämd med vår King size i CT och i Årsta har vi 2x90cm. 

Jag var lite ”anti” inför att komma hit, men det gick faktixkt mycket bra. Vet inte om gamla ”takter”, dvs att anpassa rörelser efter varandra och om du ligger så – så ligger jag så – fortfarande finns där. Antagligen, för jag sov faktiskt gott.

Vi satt imorse och njöt att att titta på det spegelblanka vattnet, sjöfåglarna som simmar och gör sig till för varandra. Maken som hade hängt upp en talgboll, som hackspetten älskade. Så vi har kunnat studera den på närhåll.

Medan vi sitter där och njuter av te och GD, så kommer jag ihåg att jag ju faktiskt glömt min ”plupp” – dvs mobiluppkopplingen i stan. Satte sista klungen i vrångstrupen och sköljde med en massa vatten. Fixade omelett och bacon – fanns på plats, så ingen brandfara. Vi åt på altanen – så ljuvligft – fåglarna sjöng i kapp. Man kunde riktigt höra hur knopparna svällde minut för minut.

Men, maken var hygglig och rodde mig över vattnet. Hade visserligen kunnat göra det själv, men alltid roligare med sällskap. En och en halv timme senare var jag tillbaka på ön med inte bara pluppen. Det visade sig att jag hade glömt både det ena och det andra i stan. Inte minst lammsteken, den blev ljuvligt god.

Vi hade eftermiddagskaffe med grannen, ett vårtecken så gott som något …

 

Vi har faktiskt en trevlig stund på altanen - tro inget annat ...
Vi har faktiskt en trevlig stund på altanen - tro inget annat ...

 

Dags för trädgårdsarbete ...
Dags för trädgårdsarbete ...

 

.............
.............

2 reaktioner på ”Påskafton – första fikat på altanen …”

  1. Man får inte glömma pluppen! 😉

    Nu har jag översatt rubrikerna till vänster och lagt in din räknare igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *