På vift …

img_2315.jpg

Utsikten från vår veranda …

Vid två-tiden lastade vi in våra väskor i våra vänners bil och kosan styrdes nordväst in i landet mot Tulbagh. Där skulle vi övernatta två nätter på Morgansvlei – ett underbart ställe i en otroligt vacker dal. Dessutom skulle en hel del andra ansluta och vi skulle ha grillparty på kvällen, dagen efter skulle vi ha styrelsemöte.
Vädret var det bästa tänkbara och vi stannade till och tog ett glas vin – vad annat i detta vinets land – på ett vackert, mysigt ställe som heter Crows Nest. Vi hade tänkt dricka kaffe, men de hade ett prisbelönat vin som de tyckte vi skulle prova. Ja, vi var ju inte så svårövertalade. Dessutom fick vi plocka med oss skott från en fantastisk planta – en succulent.

Vi kom fram och de flesta var redan där – grillarna tändes på, med ved förståss – som man ställt i ordning åt oss. Var och en hade med sej vad som skulle grillas och vad som skulle ätas därtill, det blev knytis på ”därtill” – så mycket gott. Vinet flödade, det hade vi köpt från Lindes Vineyard, som ligger någon kilometer därifrån, och som drivs av en Swea (vår orddförande) och hennes make. De har en vingård här i SA och en i Californien. Hon gör det godaste vin och vi skickade två springare dit för att köpta två lådor.

Det blev en härlig, trevlig kväll som drog ut på tiden. Den afrikanska svarta natten kom verkligen till sin rätt där uppe, man kunde se så många stjärnor. När det blev lite svalare gick jag till vårt vackra rum och drog på varma kläder. På vägen tillbaka gjorde jag bort mej ordentligt … Det var så svart så jag såg inte att det var ett minitrappsteg och flög handlöst framåt, landade på näsan och knäna. Allt gick bra tills på natten – då trodde jag att jag skulle tuppa av pga av smärtorna i min ena fot. Fick höra att det var många som snubblat och slagit i tårna (när de kom från andra hållet) just där – men jag måste naturligtvis skada min redan så onda fot …

Här sitter vi och dricker ”kaffe” …
img_2308.jpg

Utsikten från vår veranda  (2) …
img_2314.jpg

En liten gäst från Sverige, Daniel, som skall ta sitt första dopp i poolen …
img_2312.jpg

Man eldar till höger, kolet trillar ner och så öser man över till vänster – där man grillar …
img_2333.jpg

Middagen i full gång …
img_2349.jpg

Solen är på väg ner och lyser bara på bergen …
img_2335.jpg

2 reaktioner på ”På vift …”

  1. Hej Marie Du har fullt upp. Här allt som vanligt. Idag har vi varit förlovade 40 år igår var det renar hjortar här .kram från Ulla

  2. 40 år !!! Grattis!

    Det verkar dessutom vara väldigt exotiskt utanför era fönster … Eller är det växthuseffekten ? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *