På vift med plastkort …

Idag har jag varit ute på vift. För första gången sedan jag kom ner har jag åkt buss. Jag fick testa det nya bussystemet, som varit igång några år, men som jag egentligen aldrig utnyttjat. Bara åkt från en hållplats till en annan på samma linje. Idag skulle vi åka från vår bostad till flygplatsen. Jag hittade en fungerande tidtabell på nätet – och tiderna stämde.

Vi klev på bussen utanför porten, vi har ett plastkort där vi laddat in pengar. Det ska skannas mot en terminal, grönt ljus och det är ok. När man kliver av bussen ska man skanna av kortet och då avslutas resan. Vi åkte till stan och den stora bussterminalen. Där var vi i ”transit” och bytte till flygbussen. En timme senare var vi på flygplatsen. Det hade vi kunnat vara på kortare tid, men man vill inte chansa med trafiken här.

På flygplatsen bänkade vi oss vid ett fönsterbord där man ser start o landningsbanan. Vi beställde in frukost – kyparen påpekade att ”Men, detta är ju frukost”, ”Ja, sa jag, vi har inte ätit frukost än”.

Vi fick vår frukost och satt och tittade på plan som landade och startade. Ganska livlig trafik faktiskt. Kom för en gångs skull ihåg att ta med kameran och tog alldeles för många bilder.

Våra vänner landade på tid, det tog emellertid väldigt lång tid att komma igenom passkontroll, bagage och tull. Det var tydligen en muslimsk grej på gång – terminalen kryllade av muslimska familjer och det vinkades när deras familjer/vänner lämnade planet (vilket man kan se) och kramades när det väl kom ut.

Vi mötte våra vänner och följde dem till deras hotell. Ikväll var vi på en ny indisk restaurang, jag var lite skeptisk men åt en fantastiskt god räkcurry. De andra var också nöjda. Det blir definitivt återbesök …

Juldekorationerna var fortfarande kvar …
Här kommer de, glada …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *