Oj, det är snart jul …

Julkort_2013

Har inte varit så flitig här den sista tiden – så mycket annat …

Här i Kapstaden börjar så smått julstämningen att infinna sig. Radio Stockholm och Bjällerklang hjälper till, första året jag inte behöver spela mina egna (utnötta) skivor. Vi har uncapped – tror vi i alla fall … Jag har helkoll på trafikläget i Stockholm, julbocken i Gävle, utfodringen av örnar i Stora Mosse och rondellen i Rättvik …

Ikväll klädde jag så äntligen granen – hade planerat att den skulle vara klar till Lucia, men är ju pensionär och då räcker aldrig tiden till för allt som ”måste” göras.

Vi har varit på två konserter, varav en var julkonsert med vår favorit dirigent. Han gjorde oss inte besvikna denna gång heller- även om den svensk musikskatten är i en annan division än den engelska. Vi fick i alla fall höra Stilla Natt och  O helga natt + en massa andra vackra sånger. Vi har ju varit med om så många julkonserter här nu att även dessa sånger ingår i vår reportoar.

Små konstiga pepparkakor ligger i frysen, liksom lussebullar och längder. Enda sättet att ha något kvar till jul … 😉 Men det är hembakt och det är inget fel på smaken …

I helgen ska det lagas julmat och som vanligt har värmen kommit. Vi slipper lägga in sill i denna värme – den finns nu att köpa på burk. Abbas i olika smaker – vilka nu står i kylskåpet. Vörtbrödet är lika spännande att baka varje år – det blir aldrig lika. Smaken är alltid god. I vilket fall väldigt gott att doppa – då spelar det ingen roll hur det är att tugga.

När vi sitter och tittar på våra levande adventsljus, röda julstjärna (finns att köpa här varje år), julstjärna i papper och elljusstakar i fönstren, då är det ingen skillnad på julstämningen mot i Sverige. Men vi får vänta till efter klockan nio på kvällen. Den stora skillnaden är att vi har balkongdörrarna öppna och att vi gärna sitter där ute.

En mysig jul till er alla …

2 reaktioner på ”Oj, det är snart jul …”

  1. God jul själva! Men är det inte dags att byta transportmedel till något med högre ben, eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *