Nybörjarfel …

Visste inte riktigt var jag var när jag vaknade i morse – ingen ovanlig känsla i mitt liv. Låter kanske lite konstigt, men jag byter miljö alltför ofta för att vara i min ålder. När jag var ung älskade jag att komma till nya platser – kunde inte få nog av att få se och uppleva allt. Den entusiasmen har avtagit med åren och jag känner ibland att jag släpar mig till dessa – egentligen – roliga upplevelser och möjligheter.

Det är också konstigt hur maken och jag kan ”knöla” ihop oss i en smalare säng – vi är inte trådsmala någon av oss. Men, det går alldeles utmärkt, dessutom är det så att maken är kvällstrött och har vett att lägga sig i tid – medan jag är tvärtom. Men eftersom maken också är i den åldern, äldre gentleman, så finns ibland behov att stiga upp på natten. Detta innebär att han får sova ytterst, det innebär också att när jag ska lägga mig så ska jag ”klättra” över maken. Det kanske inte är så smidigt, men går bra och vi anpassar oss i ett läge som möjliggör en god sömn för oss båda hela natten.

Idag hade vi ett underbart väder, klarblå himmel och vi kunde rensa i trädgården och elda i tunnan – det är ju Valborg. Vi hann också titta lite på vår konungs födelsedagsfirande. Han hade också tur med vädret …

På eftermiddagen kom kusinerna, vi satt ute i trädgårdsmöblerna, grillade korv – naturligtvis – det är ju Valborg. Vi har inte grillat korv på flera år, det blir ju alltid kött i någon variant, men nu blev det korvar i flera varianter. Till det serverade vi en riksbekant ”hemlagad” potatisgratäng – den var faktiskt god och mycket enkel att tillaga i en sommarstuga när ”personalen” jobbar utomhus.

Det blev svalare på sena eftermiddagen och vi flyttade inomhus – härligt med värme från vedspis och trevligt umgänge i många timmar innan det var dags att bryta upp. Nu har maken och kusinen lagt sig och strax ska jag göra detsamma. Den varma dagen har förvandlats till mörk natt med minus 1 grad.

Jag tog några fina bilder idag – trodde jag – det var så ljust att jag inte hade riktig koll på displayen. När det var dags att ladda in bilderna visade det sig att minneskortet satt kvar i datorn sedan i går. Har ju fotograferat med telefonen nästan två är. Det bidde inga bilder från vår underbara dag. Men eftersom våren är lite senare här lägger jag in en bild från några veckor sedan i Strängnäs …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *