Nobeldagen …

Här skall det bli lussebak ...
Här skall det bli lussebak ...

Vi hyrde en bil och styrde kosan mot Somerset West, en stad som ligger öster om Kapstaden. Där finns det ett stort shoppingmall och vi hade en del på vår lista. Vi passar alltid på då vi har bil. Men så tröttsamt det är att springa omkring i ett shoppingmall. Ljudnivån är alltid hög och det ekar och när man dessutom inte hittar … Vi sköt upp till morgondagen …

Efter en god lunch så fortsatte vi vår färd mot Pringle Bay. Vägen är hisnande vacker och hisnande högt ibland över vågorna, men vi hade innerfil. På andra sidan så sluttade bergväggarna. Det är varning för ras och man kör på egen risk, enligt skyltar. Jag vet inte hur man skulle bete sig om en sten kom rullande nerför bergsidan. Det är bara att njuta av det vackra och inte tänka på något annat. Kameran låg, som vanligt hemma – jag har lagt av mig, men det vackra finns på näthinnan.

Vi kom fram till byn och hittade rätt hus också. Värdparet välkomnade oss och vi hade en trevlig kväll. Värdinnan bjöd på en hemlagad skaldjurspaj med lobster, som värden hade fångat själv i havet utanför. Mycket gott, sedan grillade vi och efter en stunds prat så blev det tidig sänggång – i mina ögon mätt.

Nästa dag var det dags för att sätta deg till lussekatterna och vi gjorde två stycken som vi bakade ut. Sedan satte vi en tredje deg, den verkade så smidig och härlig, men vägrade att jäsa upp. Efter två timmar så hade vi fingersmå lussekatter, som visserligen smakade ljuvligt av saffran, men inget som vi kan vare sig bjuda på eller sälja på vår julmiddag på söndag.

Vi körde hemåt och hittade vad vi skulle i en butik som vi fick tips om. En ny handdukshängare till badrummet. Vår Handyman skulle komma som i morse och sätta upp den, tillsammans med hyller på toan. Vi skulle också få tillbaka vårt barskåp/bokhylla. Men, så blev det inte. Vi får se om han kommer i morgon – det är bestämt så. Då skall hyllor mm sättas upp, men han vet inte om vi får skåpet. Städerskan var beställd till idag, för att ta hand om allt damm och skräp. Nu slapp hon det – vi får se vem som åker på det i stället …

Allt kretsar just nu runt denna julmiddag, jag syr grytlappar och försöker komma ihåg vad jag glömt av allt det andra. Den sponsrade laxen som skall hämtas, liksom presentkortet till den sponsrade övernattningen till lotteriet, sånghäften som skall tryckas ut. Borde få ihop ett enkelt tal – om det hinns med. Prislappar och skyltar som skall skrivas ut, maten som skall köpas … mm. Puh!

Och inte har vi sett något från Nobelprisutdelningen heller …

Jag längtar till måndag …

Tack! Kerstin och Nisse för trevlig samvaro.

Nisse,  är den som tagit bildernaEn lyckad plåt ...

En lyckad plåt …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *