Njutardags …

img_3371.jpg

Det är solnedgången som speglar sig i molnen …

Det är nu sommar i Kapstaden, det har inte varit så självklart under de månader som vi tillbringat här. Men nu har vi skönt och som den svenska jag är så måste jag ju njuta av värmen – 28,8 ikväll. Då blir det lite komplicerat – datorn står inomhus och jag vill vara på balkongen eller utomhus. Maken är väldigt orolig, men det beror nog inte bara på värmen – han vill helst att vi skall tillbinga all vaken tid utanför lägenheten. Jag har å andra sidan blivit mer och mer hemmagris. Nu har jag haft turen att kunna skylla på alla arbetsuppgifter – som jag faktiskt har – för att slippa ”ränna gatlopp” hela dagarna.

I morse var det uteätardag när det gällde frukost, vi äter alltid frukost ute när Hilda kommer. Maken påpekade att hon var superförkyld, men jag märkte inget och hon sa att hon mådde ok då jag frågade. Jag köpte med diverse preparat från apoteket, och när hon avslutat vad hon påbörjat, så skickade jag hem henne med order att inmundiga de mediciner jag köpt. Men frågan är om hon hann smitta ner oss.

När hon gått så bytte vi alla handdukar, torkade alla handtag. Vet inte om det räcker – så många har varit, och är sjuka i denna influensa som går just nu – men jag har inte tid med det. Vi får se hur det går, men stackars Hilda, hon har arbetsdag i morgon också. På torsdag skall hon komma till oss och då kan jag skicka hem henne igen om hon inte är bra.

————————-

Detta är egentligen en mysig bild som skall visa stämningen på balkongen, men kameran beslöt sig för att strejka. Kanske beroende på att vi har bekymmer med bladlöss – vem vet …
img_3373.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *