Nere, igen …

Nu är vi tillbaka på ruta ett igen … Bredbandet lade av idag på eftermiddagen. Då hade vi haft Sveriges radio på sedan i morse, och så tystnade det bara. Så har det krånglat i stort sett hela tiden, men radion brukar kommat tillbaka efter en stund – så inte idag. Det krånglade redan i går kväll. Jag skulle titta på Isprincessan, hade kommit halvvägs när det slutade fungera, efter att ha försökt att ansluta i en halvtimmes tid, så gav jag upp och tänkte att jag ser klart idag istället…

Maken ringde till felanmälan och fick tag i en tjänsteman som sade att bredbandsärenden kunde man bara ordna på kontorstid, detta var strax efter – man stänger kl 16. Jag protesterade, jag hade ju tillbringat en hel helg i telefon med samma bekymmer, så maken ringde upp igen. Så nu har vi fått ett ärendenummer, men det hjälper inte mycket – bredbandet fungerar fortfarande inte – jo, både maken och jag är anslutna med mycket stark styrka, routern lyser med alla lampor som skall lysa och när vi tittar efter tillgängliga nätverk, så lyser vårat med det högsta styrkan. Jag har försökt ansluta på samma sätt som jag fick rådet för 1 vecka sedan? … Men det fungerade inte idag, jo, jag fick samma svar och att jag nu är ansluten, men det har jag ju varit hela tiden utan att det fungerat.

Dagen har jag annars ägnat åt att sy mina örngott, äntligen. Med vanliga maskinen. Så nu kan vi sova skönt på våra kuddar. Det blev så konstigt när man pressade in avlånga kuddar i nästan fyrkantiga örngott. Vi har ju envisats med våra örngott från Sverige – i skön tvättad bommull. Här får man betala en förmögenhet för ett bäddset i bomull. Alla använder polycotton, behöver inte strykas eller manglas, men jag tycker inte att det är skönt att sova i sådant material, speciellt inte när det är varmt. Nu har vi visserligen inte fått riktig sommar än, men den är på gång, tror vi – vilken vecka som helst.

Jag har heller inte fått min overlock än, ja min o min – vi får se hur jag gör. De skulle ju lämna in den för service idag och jag skulle återkomma i eftermiddags. Det gjorde jag inte, jag sydde klart mina örngott och irriterade mej på bredbandet i stället. Det räcker med en dålig grej per dag. I morgon skall jag gå ner och fråga, så håll tummarna.

I morgonkväll, sent, så kommer också våra vänner från Sverige. Skall blir roligt …

(Det här skall jag nu uppdatera med hjälp av vår gamla mobiluppkoppling, som förhoppningsvis fungerar fortfarande …)

img_2580.jpg

Duvorna kom idag igen, hanen lockar på honan som gömde sej bakom krukan med rosmarinen, när kameran kom fram …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *