Nästan full måne …

Sitter på balkongen och ser en nästan full måne. Det var i går den var full och vi såg den komma upp när vi väntade på bussen. Maken och jag brukar sätta oss en stund på balkongen och dricka vårt rooibos te. Det är en mysig avslutning på dagen. Igår blev det inte av, som jag skrev om – det var paltkoma istället …

Ikväll blev det av och nu har maken dragit sig tillbaka, men jag sitter här med min laptop. Jag är så gammaldags att jag föredrar dator framför platta eller telefon. Det ser rätt tragiskt ut hur i stort sett alla måste kolla i sina telefoner hela tiden … efter vad? Visst, jag tycker också det är fantastiskt med allt som händer där ute och vad man kan ta reda på – men har det inte blivit en ”sjuka”, någon slags ”alkoholism”?

Sitter man ensam på ett café förstår jag precis att det är ett sällskap, något att göra. Förr hade man en tidning – idag sin telefon. Det köper jag, men när två sitter mitt emot varandra och båda stirrar i telefonen … Vi åt lunch ute i torsdags när Hilda var här och städade, det brukar vi vår ”ute-ätar- lunchdag”. Vid bordet bredvid satt det två par i vår ålder. Alla fyra satt och fipplade med sina telefoner … Eftersom alla gjorde det samma så tyckte väl samtliga att sällskapet var urtråkigt.

Vi har idag varit och sagt adjö till våra svenska kompisar som nu har avverkat sina veckor här. De lämnade på tid och landade på tid i Addis Abeba. Där ska de byta plan och fortsätta mot Sverige. Det är långa resor, men jag tror att de var riktigt nöjda med sin vistelse här och vad de har varit med om.

Vi tog det lugnt och tittade ikapp på På Spåret och Skavlan. Vi har många fler program som vi missat, men de ska vi nog klara av under veckan, nu blir det inga fler utekvällar på ett tag – med undantag för i morgon, men det skriver jag om imorgon …

PS: Hoppas ni ser den lilla, fulla månen på bilden

——————————————————————-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *