Miss i nassa …

Har varit hos grannen på middag med tillbehör. Jättegott och trevligt, får lov att återkomma imorgon … (Nu återkommer jag):

Det var röjardag på ön. Alla byalag samlas och så städar man och röjer i det egna ”kvarteret”. I vår familj fick maken det ansvaret, själv så röjde jag i skafferiet och intilliggande skåp. Allt som skall kastas, allt som skall hem till stan och det som kan stå kvar över vintern. Maken blev bjuden på grillad korv i byalaget, man avslutar alltid arbetspasset så. Själv fick jag steka min egen korv och passade på att avsluta mitt arbetspass också.

Allt som röjts ut skulle packas och bäras med till stan. Det blev inte så mycket, vi har försökt att att oss ur skåpen, vilket gått bra. Vi får se hur de kommande dagarna blir – konstiga kombinationer skulle jag tro då det är kyl o frys som skall tömmas. Jag får återkomma i ärendet och berätta om våra menyer.

Sedan baxade vi ner oss i vår rangliga lilla plåteka, från 50-talet. Det är verkligen inte vacker, den är heller inte lätt att komma i och ur, man bör vara lite åt stengetshållet. Vi lyckades komma både i och ur och tog vår lilla packning och släpade mot bilen. Vi har alltid packning – i båda riktningarna. Grannarna kommer och går med en – högst två små plastkassar, men inte vi … Tycker ändå att vi börjar få ner lite i volym, men så är det det där med datorn. Vart jag än åker så släpar jag med mej den, på ryggen, som en snäcka med sitt hus.

Vi var bjudna till grannen, tvärs över, på middag. Det är en extra liten krydda att gå bort när man kan ha tofflorna på sej och inte behöver packa ner innerskor, slipper ta på sej kappa o alla tillbehör. Man bara kliver ut i farstun, ringer på hos grannen och låser sin egen dörr. När vi kommit in så fick vi varsin välkomst drink och sedan var det bara att sätta sej till bords. Vi blev serverade en god gryta, med gott vin därtill och vi åt med god aptit. Det är alltid extra gott att äta när någon annan lagat maten. Efterrätt serverades också, en otroligt god lingonrätt, kaffe o konjak, och, sedan, en massa prat. Vi pratade o pratade tills det blev mycket sent, men det märkte vi inte av. När vi blev varse om tiden, så var det väldigt enkelt att gå hemåt igen.
img_2195.jpg
Skrakarna har samlats inför flytten …

img_2198.jpg

Det har blivit höst även i stan …
img_2203.jpg

Men ballongflygarna har inte gett upp än …

img_2207.jpg

Mätta o belåtna …

img_2211.jpg

Värdinnan studerar vad vi dricker …

img_2210.jpg

Men, nu börjar vi bli trötta …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *