Minnesluckor, eller luckor för minnen …

Idag blev det en spännande dag. Jag fick ju veta igår att min nya dator fanns att avhämta – vilket jag gjorde. Sedan packade vi ihop oss och åkte ut till ön. Jag packade direkt upp datorn och började att installera. Bl.a. hade jag köpt till ett extra internminne, det kan man göra i datorernas värld – önskar att det gick göra det samma i vår värld. Man helt enkelt ”pluggar” in ett extra litet kretskort och så blir det dubbelt så bra, enligt expertisen. Jag återkommer i ärendet.

Det var inte så bara att plugga in det lilla kortet, hade blivit informerad om att jag skulle öppna en liten lucka på datorn undersida och stoppa in detta lilla ”kort”. Så är det dessutom på min gamla dator, så jag kände mej van, vände upp o ner på datorn och skruvade ur skruven intill den lilla ”luckan”. Det visade sej nu att det fanns ingen extra liten lucka, det bara verkade så vid första anblicken…  Jag tog fram de strakare glasögonen (makens), och konstaterade att det faktiskt inte fanns någon lucka i verkligheter heller. Och, inte i instruktionen – även om det såg så ut med svaga glasögon. Nej, man skulle skruva ur ett antal skruvar, vända på datorn och ta loss halva ”fronten”, sedan skulle man gräva lite i innandömet för att lossa lösa kablar. Det mesta verkade vara fastsatt med tejp … Förr brukade det vara lödning som gällde. Jag fick i alla fall bort det som skulle bort, fick in det som skulle in och anslöt kablar och trixade tillbaka höljet – inte helt lätt, men det gick. Man hade utlovat en signal om installationen var felaktig – den uteblev och jag blev stolt.

Sedan var det bara resten kvar. Somt gick bra, somt mindre bra och somt inte alls. Kan upplysa om att detta skrivs på den gamla datorn …

img_2156.jpg

Här är den, och jag har börjat med allt strul… dvs att försöka

installera som jag vill ha det. Det skall vara brett och platt numera …
img_2162.jpg

Maken har varit iväg med soporna …

img_2164.jpg

Några höstfärger har vi faktiskt …

img_2166.jpg

Men även sommarblommorna lever, och gör det bra …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *