Minnen från en overklig verklighet …

Idag blev det ingen promenad. Tittade på termometern ca 3 grader plus, provkände på balkongen och bestämde att jag inte behövde gå ut idag. Bestämde att det skulle bli en städdag istället – nog så rörelsekrävande – i alla fall lika med den kraft som går att masa sig fram med stavar …

Nu blev det ingen städdag heller. Jag hamnade så djupt in i minnen från Ghana. Håller, som jag redan berättat, på med en sammanställning av bilder från mina Afrika år. Har tusentals bilder och idag öppnade jag i en mapp med underbara bilder från Ghana.

När det ringde på dörren hoppade jag högt och visste knappt att jag satt här i lägenheten. Jag var så inne i mina minnen. Det var grannen som undrade om jag ville äta strömming med dem i kväll. Vem tackar nej till strömming, och – att få äta hemlagad strömming utan att ha behövt steka dem själv. Jag älskar strömming, men det är faktiskt lite pyssel. Till strömmingen serverades hemlagat potatismos. Det var en tid jag var nästan perverst förtjust i potatismos – mitt eget hemlagade. Vi åt det minst en gång i veckan. Nu var det grannens hemlagade, men, inte mindre gott för det. Tack så mycket kära grannar för en god middag!

Jag var så inne i mina bilder att jag inte kom ihåg att ta in tidningen – har fortfarande inte läst hela. Glömde totalt bort att kolla postlådan – tömde den när jag gick hem från grannen.

Kan inte fatta att jag under många år levt det livet som bilderna visar – men, det är jag som fotograferat …

Dagens tema är: Hur vi förväntades köpa våra möbler på gatan = sant.

Här ville vi inte störa …
Den här mannen var trevlig, men fel sortiment …
Inte vår stil …
Här jobbar de med våra hyllor vi beställt – de blev riktigt bra …
Här köper man däck och fälgar …
Soffgrupper …
Resväskor …
Cyklar, bokhyllor? och strykbrädor …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *