Menlösa barns dag, fd …

julkort-20095

Idag är det menlösa barns dag, även om man numera kallar den för värnlösa barns dag. Jag kommer ihåg hur roligt vi tyckte det var när vi fick veta detta i skolan. Kan det har varit under mellanstadiet. Vi gjorde oss så lustiga – tyckte vi, och någon skulle alltid retas – jättekul – eller var det mobbing …?

Nu var det i alla fall vardag då jag vaknade. Jag hade en träff med min herbalist, eller vad jag skall kalla honom. Mina värden har blivit bättre säger han, och det gör mig glad. Jag kämpar hårt för detta. Det blev ju julmat på julafton och risgröt både julafton och juldagen till frukost, med skinkmacka. Sedan kalkonmiddag med tillbehör, men bara ett glas vin. Det är det enda glas vin jag druckit på hela helgen. Så på hela december har jag bara druckit det och det halva glas jag drack på lucia. Visst är jag duktig – tycker jag …

Resten av tiden har jag försökt att äta enligt mina direktiv och dricka min grönsakjuice på morgonen, och tydligen lönar det sig. Jag dricker inte längre så mycket rooibos te, det blir vatten i stället och … jag syndade med en kopp kaffe idag, med en kaka. Hittade kakor i hälsokostbutiken som är bakade utan vetemjöl och jäst mm. Riktigt goda, så jag fick en sådan – med mandel på …

(Har nu uppdaterat de senaste dagarna …)

Lovlig kaka ...?
Lovlig kaka ...?

2 reaktioner på ”Menlösa barns dag, fd …”

  1. God morgon, ser att ni har det bra. det har vi med drygt 30 grader på dagarna, vi badar och slappar. Har svårt med uppkoppling när ni är vakna vill inte ta med datorn till stranden. men ska försöka senare idag så kanske vi kan höras. Kram och lek inte sönder alla leksaker.

  2. Låter skönt … Här badar vi inte mer än i badkaret – njut bara njut …
    //M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *