Medelhavsblått …

img_7094
Glömde lägga in denna bild igår - från restaurangen, och det är inte medelhavsblått ...

Vet någon egentligen vad som menas med medelhavsblått …? Denna underbara färgkombination mellan blått och grönt – men som förutsätter att det är genomskinligt/genomlyst på något sätt. För mig var det den vackraste färgen när jag var i mellanstadie åldern. Och, det skulle alltid finnas palmer – vid samma tid det ”vackraste” trädet som fanns.Fast jag är osäker på om det hette medelhavsblått eller medelhavsgrönt.

På den tiden fanns det ingenting som kunde hindra mig från att måla eller teckna – jag var helt övertygad om att jag skulle fortsätta med det i hela mitt liv … Jag lyckades också ganska länge – hade alltid kritor, oljefärger, papper osv till hands. Alltid när jag packade för resa utomlands så fanns detta i min packning. Alltid så tittade jag efter var jag kunde köpa dessa ”nödvändigheter” och alltid hade jag något på gång.

Vet inte när detta ändrades – tror inte det var alltför länge sedan – men jag saknar det. Att inte alltid titta efter möjligheterna, inspirationen, fantastiska mönster osv. Jo, lite gluttar jag fortfarande, men jag söker mig inte längre till målen och tar mig inte tid att titta in där tillfälle ges.

Vet inte vad det var idag som påminde mig om denna saknad, men något var det. Knappast var det att jag idag besökte några butiker för att hitta skor för att kunna ta upp promenaderna igen.

Det var också första kvällen som jag satt stilla på balkongen och bara njöt av värmen och den nästan fulla månen – i en hel halvtimme – också en saknad som jag saknat …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *