Måste komma ihåg ….

…. att lyssna på musik …

Sitter just nu och lyssnar till Elvis julmusik … måste ha kontrast mot det andra livet. Dvs min vardag med att försöka återställa Kompisen i skick som ny. Jag som normalt är så ”julig” har inte ens haft en tanke på den. Hade någon idé häromdagen att jag skulle dra igång – men det blev inte så …

Idag kom jag på att om vi skall baka lussekatter för att det skall finnas på luciamorgon, så bör de bakas idag eller senast i morgon. Som den optimist jag är så ville jag baka dem i kväll, men insåg att de åtaganden jag har gjorde att det nog inte skulle bli av – helt rätt …

Jag har klarat av dessa ganska tillfredsställande, även om det betydde att jag fick installera en annan skrivare och vi bara fick tag i svart färgpatron. Men nu finns där sånghäften till middagen på söndag – i svart/vitt – lite snopet, men texten är ju trots allt svart i vilket fall.

Jag kände att jag måste ut och maken och jag gick till en nyöppnad restaurang i en lokal där en gammal favorit låg en gång i tiden . Vi satt på deras fina gård, med springbrunn – där fåglarna avlöste varandra för att bada. Vilket maken och jag tycker är trevligt – vet inte vad de andra gästerna tycker …

Maten var alldeles utsökt, det vin vi beställde var i den lägre prisklassen – men klart godkänt. Servicen bra – så vi återkommer. Hoppas att det skall lyckas för dessa ägare, vi har saknat den. Vi kommer i vilket fall att återkomma.

Sedan fortsatte vi gatan fram och där finns en nyöppnad liten butik med massor med kakor, tårtor och cupcakes. En hel del olika ”onödor”, och charmiga saker för köket. Och …! Pepparkaksgubbar och gummor … T.o.m. med kristyr. Nu skall jag se om jag vill baka själv eller beställa av henne. Jag kan få dem inom några timmar … Inte nödvändigt – men om jag inte har tid att sätta deg själv så kan vi få var sin pepparkaka på Lucia om vi vill.

Resten av kvällen skall jag sitta här och bara njuta av musik – maken tittar på boxning. Det är säkert massor som jag glömt – men det blir morgondagens problem …

Vill ni höra på min favorit låt av Elvis julmusik? Här är den: Merry Christmas Baby …

http://www.youtube.com/watch?v=FJMGaEj9LAo&feature=related

… Wow vilken ”blaffa” – men njut av musiken …

Och kom just på ….. Jag har inte fattat att vi är i december – trots att jag skriver här. Ett sent GRATTIS! på födelsedagen Marita …. Och sent GRATTIS! på namnsdagen Niclas och Barbro … Hur kan det bli så tomt i huvudet … ?

4 reaktioner på ”Måste komma ihåg ….”

 1. Hej Elivis är toppen FICK FINA JULKORT PÅ ERA BARbARN OLLE fiskar nät under isen igår åt vi lakspoppa JÄTTEGOTT KRAM ULLA

 2. Ja, det är inget fel på hans sång. Roligt att ni har is i år och kan lägga nät. Här får vi köpa laxen över disk. Norsk, orange/rosa – dyr …
  Kram
  M

 3. Vilka fina lussebullar! Jag är imponerad av att du lyckas ta fram julkänslorna där nere i solen. Vi har också haft en liten förjul idag med skinka, jansson och saffranskaka efter att resten av familjen varit på Globen och den årliga Luciakonserten. Men det var bättre förr.. Vi saknar er.
  kram
  Cathrin

 4. Ja, om det är något jag verkligen saknar med Sverige den här årstiden så är det julkonserten med Stockholms musikskolor i Globen. Och den kylslagna promenaden tillbaka – tillsammans med er – där grytan stod och väntade. Vi saknar er också.
  Kram
  M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *