Måsigt…..

Sitter på balkongen i kväll och skriver, måsarna håller igång. De sover aldrig av någon anledning, ja, inte på kvällarna i alla fall… ibland så lyckas jag att inte höra – kanske de håller en lägre ton, men just nu är de arga? på alla håll o kanter. De har häckningsperiod och de har bestämt sej för att häcka på skolans tak. Där är säkert 60-70 grader varmt på plåttaket mitt på dagarna. Man ser hur de häckande fåglarna ligger med gapande näbbar. Äggen blir säkert kokta, det borde vara fullt med ungar nu, men en stackare kom i förrgår, han är borta nu… Idag kom det en till, vi får se hur länge det dröjer innan han försvinner, de blir antagligen stekta… Tragiskt, och… skrikigt är det.

Idag, på morgonen, när jag satt på balkongen så var det någon som skrek helt vansinnigt. Jag reagerade och var tvungen att titta efter och det visade sej att det var ingen mänsklig varelse, det var tre måser som hade de uppgörelse nedanför balkongen. När jag sedan satt på balkongen på eftermiddagen så var det världens liv, men jag är ju van, så det tog en stund innan jag reagerade. Det var ett helt ”moln” av måsar som flög runt, runt och bara skrek. De var en bit bort, men jag tog fram kikaren och kollade. Jo, på en av takterasserna var det en dam som vågat sej ut, men medan jag tittade i kikaren så sprang hon in igen och stod i dörren en stund. Måsarna var helt galna, hon sprang ut igen o hämtade något innan hon sprang in och stängde dörren… Påminde lite om Hitchochs film (jag vet inte hur han stavar sitt namn, förlåt….), Fåglarna. De, måsarna, är inte så roliga, men det är inte duvorna heller – om de bestämt sej för att de skall bo på ens balkong. Fast de låter inte så mycket. Vi har ju två husormar, i gummi, vet inte om det hjälper – eller om de gett upp eftersom vi alltid sitter här, för vi slipper dem faktiskt.

Det är fint o städat i huset igen, Yvonne har varit här. Idag kunde man se på hennes mage att hon är i sjunde månaden. Hon vet att det är en flicka, hon hade scannat för ett tag sedan. Är ju praktiskt att jag fick veta, jag skall köpa present till henne och lämna nästa vecka. Är dessutom mycket lättare att köpa till en flicka – undrar varför…? Såg att det tog emot när hon dammsög under sängen – fick fruktansvärt dåligt samvete, men jag kunde ju inte gärna säga åt henne att hon kunde sätta sej i soffan så kunde jag dammsuga istället…. Nu är det bara två gånger kvar, som det blir riktig städning, sedan skall hon komma en gång i månaden och spola i kranar och kolla att allt är ok. Då blir det inte så mycket för henne att göra – tuffast blir kanske att jaga bort duvorna…

img_8196.jpg

Ovänner…?

img_8203.jpg

Det är inte kameralinsen som är smutsig, det är måsar – ser ni väl…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *