Manualer …

I morse skrev vi en inköpslista inför resan upp till Hälsingland och gav oss av till det stora köpcentret. Det tog några timmar innan inköpen var avklarade – tror att några inköp måste lämnas tillbaka. Det var några ”måsten” som inte har med resan att göra, bara till min vardag inför avresan till Afrika. Jag har nu äntligen, efter ett år, lärt mej så pass mycket av DVD-spelaren att jag kan göra timerinspelning både med tidsinställning och showview. Jättebra … Men jag kan inte utesluta reklamen, vilket innbär att filmerna blir så långa att de inte får plats på en dvd-skiva.

Läste att man då kan använda en dvd med dubbla lager, och idag så var min ambition att jag skull inköpa  sådana. I instruktionerna till min dvd-spelare står det att jag kan använda dvd-skivor med -R. (Detta är överkurs – även för mej, inklusive butikens expediter …) Nu visade det sej att de enda dvd-skivor med DL, som det heter på fackspråk, är +R.  I den ena butiken förstod man ingenting, man brukar ha alla de varianter som finns. Då gick jag till ”fina” fackbutiken de hade också bara +R och fick veta att det spelade ingen roll … De skulle ha ganska mycket mer betalt för samma förpackning än butiken innan, så jag gick tillbaka och köpte en förpackning där. 299 kr för 10 skivor, eller en för 49.50. Jag köpte en förpackning med löfte att få lämna tillbaka.

Väl hemma lusläste jag den hopplösa manualen, och överallt står det om olika alternativ, men inte ett endaste med +, bara -.  Det finns så många möjligheter, så mycket man kan göra – men ingen förklaring om vad det är man kan göra, bara en massa konstiga fackuttryck. Antagligen är det mycket bra, om man visste vad det betydde …

Jag läste vidare och kom fram till att tydligen så skall jag kunna redigera i filmerna, men språket är så omständigt, så jag förstår inte vad de menar.  Bara att jag skall välja olika ”kapitel” …. Verkar ju lätt som en plätt ….

img_1691.jpg

Dessa vackra rosor fick jag av maken igår …

(Var väldigt sen med gårdagen, men det ligger där nu.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *