Många lådor är det …

Vi packar upp kartong efter kartong … Bokhyllorna är på plats, men sovrummet är fortfarande kaos. Idag kan vi sitta i soffan inomhus och se utsikten över vattnet, matbordet, som var ok för några dagar sedan, är nästan användbart och köket ganska ok. Där har vi lite problem med hur vi ska stuva in. Min första bedömning var att köket här var så mycket större än det i Årsta – men så är det inte alls – det är bara bredare. Köket – vad gäller förvaring – är flera hyllmeter kortare mot i Årsta. Samma gäller kökslådorna – färre. Det gör att jag måste rensa i hushållsprylarna – vilket jag redan gjort – men måste rensa mer …

Från vilken kartong ska jag rensa …? Måste packa upp allt och när allt är synligt välja bort. Behöver jag sockerkaksformar? Kommer jag att baka sockerkaka igen och om jag vill göra det ska jag då åka till stan och köpa mig en form eller färdig sockerkaka.  Lergrytan har jag inga problem att göra mig av med – men å andra sidan är det ju så nyttigt och bra att laga mat i lergryta. Ärligt, den fick komma med eftersom jag trodde att det fanns plats … Har inte lagat mat i den sedan 80-talet.

Den stora proppen är sovrummet – kan inte packa upp våra kläder – de garderober vi ska ha kvar är blockerade. Ska försöka hitta en lösning i morgon. Vädret har varit på vår sida, det är fortfarande varmt och jag sitter i skrivande stund på vår balkong iklädd kangas och  linne.

Vi har fortfarande några hörnor med lådor – som jag inte har en aning om vad de innehåller. Det är de lådor som packades för några månader sedan. I morgon ska jag ägna mig åt att måla arbetshyllan och att packa upp i sovrummet – om det låter sig göras …

Vi hade tänkt åka på Bondens marknad i Mariefred idag, men insåg att tiden nog borde användas till annat och det var nog klokt …

Har tagit bilder – känns det igen … Men jag måste sova. Får göra ett galleri när detta är klart …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *