Ljuvligt varmt …

Jag sitter här nu på balkongen, den ser inte så rolig ut, men det kommer att bli bättre. Alla blomkrukor är tomma, min rosmarin som står kvar är mumifierad … kanske den smakar gott, vet inte, den har ju faktiskt självtorkat. Lämnade en rosmarin till vår ”förvaltare”, men vi vet inte om vi törs fråga om den lever … 🙂 Hon var skeptisk till sin förmåga att övervintra blommor … Men det får bli som i Povel Ramels visa: ”Måste köpa nya, för de gamla har tatt’ slut, men det kanske var akvariefiskar …”

Här har varit 30 grader varmt idag …! 🙂 Vilket välkomnande. Nu har det sjunkit till 28,5. ( Decimalerna är viktiga har maken lärt mej. ) Solen är nu på andra sidan huset, så nu kan jag jag sitta här och njuta. Klockan är fem i sex, och solen har ingen tanke på att gå ner än på några timmar.

Solrapporten fortsätter: Solen gick ner ca 7.20, nu är det mörkt och klockan är 7.40. Det är fortfarande 26,5 grader, men jag tycker att det känns lite ”svalt”. Nu skall vi gå ut och äta och det kommer att bli långbyxor och en jacka…

Kan meddela att vi nu varit ute och ätit, vi hade bestämt oss för att äta fisk. Den tilltänkta restaurangen var fullsatt och det var minst 15 minuters väntetid. Vi bestämde oss för att gå till en annan känd fiskrestaurang. Maten var exellent, servicen urdålig – liksom alltid, vilket gör att vi aldrig väljer denna restaurang i första hand, priset skyhögt, nästan som i London. (Där gick notan på ca 700.- sek för en hamburgare o en laxtallrik + 1 flaska vin och 1 flaska vatten …) Här blev det ca 600 sek, vilket nog är bland det dyraste man kan hitta på här i vår stadsdel. Så nu är det slutätit där, nästa gång så väntar vi våra 15 minuter, eller kanske mer.

Väl hemma igen så slog vi oss ner på balkongen med en flaska vin, temperaturen var fortfarande härlig. Nu har maken lagt sej, själv sitter jag kvar för att försöka uppdatera detta. Klockan är snart halv tolv på natten och jag kan notera att temperaturen är ca 23 grader. (22,9 exakt). Jag har ingen som helst lust att gå och lägga mej. Man har lovat varmt i morgon, men till söndag så kommer det att bli kallt igen – högst 15 grader, så jag passar på.

PS. Har nu lagt in lågra bilder på gårdagens sida …
img_2366.jpg

De sista strålarna på Lions Head …

img_2377.jpg

Levande ljus på balkongen …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *