Lat …

Jag vaknade till av ljudet av smattrande regn mot taket tidigt i morse. Det kom 7 mm, kanske inte så mycket, men nu kanske några fler växter klarar sej.

Barnbarnet pep till lite på morgonsidan, men somnade om och sov till strax åtta – det tackar vi för. Sedan kryper han upp i fåtöljen med filt och tittar på Barntv-kanalen. Tack o lov för den tidiga morgnar, nu steg jag upp i allafall, men det blir inte full fart direkt. Han, liksom de andra barnbarnen, brukar få lov att äta sin frukost framför TV:n. Vad skall en farmor/mormor göra om inte skämma bort sina barnbarn … 😉 Jag tror nog att de förstår skillnade på hemma och här.

När vi var på väg att lägga till båten, för att återlämna barnbarnet till sin pappa, så ringde telefonen. Då ringde den lilla familjen och de satt på planet. Dotterdottern var jätteglad, för nu skulle hon resa hem till vita huset. Förstår att det känns roligt, de har ju varit borta så länge. Men, vilken lång resa de har framför sej. Tala med dottern ikväll, då var de framme i Chicago, sedan har de många timmar kvar. Den lille hade inte sovit en blund på hela resan dit.

Själv har jag haft min första egna dag. Jag läste äntligen ut min bok, men snopet nog så hade jag inte fortsättningen här, så jag kom av mej lite. Här står flera böcker i bokhyllan som jag inte läst, så bokbrist är det inte, men man vänjer sej vid bokfigurer och vill gärna fortsätta med samma.

Det kom några skurar under dagen, men mest var det nog ganska ljust och till o med lite sol. Jag satt ute en lång stund och läste. Jag har också sovit middag …!!  Plus, att jag somnade i stolen då jag läst ut boken. Maken kan tala om hur ovanligt det är …

Lagade faktiskt lunch också, så mycket att jag kunde värma ikväll. Åt resterna framför TV:n medan jag tittade på en deckare. Jag har verkligen haft en lat dag, tänker inte ta ett handtag – kanske i morgon, kanske inte …

img_1295.jpg
Nu skall vi åka till min pappa …

img_1297.jpg
Här är min pappa och jag …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *