Konsekvenserna av kvällskaffe …

Jag sitter här och borde ha sovit för flera timmar sedan – det gör maken.

Vi var bjudna till grannen på middag. En fantastiskt god middag bestående av ugnsstekt gösfilé, champinjoner och tomater i gräddsås. Wow, bara så gott – kommer att försöka laga själv vid tillfälle.

Som efterrätt serverades hemgjord kladdkaka med vispgrädde – tillhör mina favoriter. Men, jag övertalades att ta en kopp kaffe tillsammans med kakan. Vet sedan många år att jag inte kan dricka kaffe på kvällen, somnar inte. Det  tog några år innan jag själv förstod varför det var omöjligt att sova – trots att jag var så trött – efter att jag druckit kvällskaffe.  Nu vet jag, men lät mig övertalas ikväll – och dessutom var kaffet så gott – jag tog en halv kopp till. Tänkte att jag nog hade fel – att de andra hade rätt. Men det var jag som hade rätt …

Har slagit ihjäl tiden med att titta på inspelad Poirot, började på ett andra avsnitt – men är för trött för att hänga med. Stängde av, började lägga ”tok-patiens” – den brukar trötta ut mig på nolltid. Men, inte. Här sitter jag och natten passerar. Sitter hellre i soffan, än ligger och lyssnar till den hjärtklappning som tillhör. Levande ljus ger ett försök till mysig stämning.

Nu vet jag – ska aldrig mer låta mig övertalas till att dricka kaffe efter kl. 18.00 …

(Kära väninna: Grattis på födelsedagen …!)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *