Kan man ringa …

Efter många timmars/dagars letande och jämförande på nätet har jag funnit tre tänkbara modeller. Det har inte varit lätt. Olika metoder på olika sidor och inget gemensamt mönster hur man jämför. Allt blinkar och flashar. Vissa tester visar fantastiska resultat, andra inget vidare – samma telefon. Telefon och telefon – det är snarare små datorer, underverk med färgglada små symboler. En massa facktermer där jag inte vet vad ens hälften betyder, är det bra eller dåligt.

Det man verkar lägga mest vikt vid är kameran. Det finns inte så många omdömen om hur bra de är som telefoner. Är det så att folk använder sin telefon mer som kamera än som telefon. Framför allt verkar man använda dem för att surfa, mejla, sms:a*  och att spela spel. Har hört många tanter i min ålder som ”inte skulle klara sig utan det o det spelet …”. Det är stor skillnad nu mot förra året när man åker buss eller tunnelbana. Tidigare satt alla och ”skrek” i sina telefoner – nu sitter alla tysta och knappar på sina ”telefoner”. Ja, inte bara där – det finns knappt en människa som promenerar normalt numera – man går och tittar ner i sin apparat …

Maken och jag gav oss iväg i dag för att fysiskt titta på de tre modeller jag valt ut och för att höra vad ”kunskapen” säger om desamma. Den första butiken hade alerta säljare, det visade sig att två av de telefoner jag valt ut var bra alternativ. De kom dessutom med lockande erbjudanden om abonnemangs kombinationer. Ett erbjudande var faktiskt väldigt lockande. Vi beslöt oss för att fundera lite, ta en bit mat och besöka en av konkurrenterna.

Lunchen blev en enkel kebab i Hötorgshallen, efteråt gick vi till konkurrenten. Där hade man så lång väntetid att jag på egen hand hann utforska de två modeller det nu stod emellan. När det gått en halvtimme och det hade matat fram ett könummer – bestämde vi oss för att gå tillbaka till den första butiken. Det skilde bara några hundralappar i pris. Sagt o gjort och jag bestämde mig för min telefon – slut i lager …

Då var även vi helt slut, vi köpte med löfte att kunna hämta på onsdag. Snopet, hoppas det håller – annars blir jag sur – för då hade jag lika gärna kunnat köpa på Internet något billigare och med samma leveranstid. Men snart ser ni mig också på gatorna där jag går och tittar ner i min ”telefon”.

*) Fick indikation om felstavning och knappade in felstavningsprogrammet som föreslog: smekas …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *