Kalkonmiddag …

Trettondagsafton i Sydafrika är en helt vanlig dag. Maken och jag tog några koppar te innan vi gav oss ut på promenad. Jag med mina stavar, men idag gick vi längs stranden – där är det mest turister som går , så det blev inte ett enda skratt idag, inte ens lyfta ögonbryn. Jag gick så långt tills jag kände att det nog skulle räcka – det var ju lika långt tillbaka.

Vi bestämde att vi skulle äta frukost ute – det var ju ändå så sent att et kunde bli kombinerat. Så vi gick till vårt ”fredags lunchställe”. De serverade en alldeles utmärkt god frukostlunch. Sedan var det bara att gå hem, inköpa de sista råvarorna, och sedan sätta igång med matlagningen.  Allt gick bra – och när gästerna kom så serverades det en bubbeldrink på balkongen med nötter. Sedan blev det makens gravade lax, med min hemgjorda sås till, som förrätt. Kalkon med egenhändigt tillverkad waldorfsallad, egen sås, Hasselbackspotatis och  Woolworth’s svartvinbärsgele.

Som dessert blev det  ”365” – dvs fruktsallad, men med glass och Cointreau. Vi hade en trevlig kväll, men gästerna bröt upp lite tidigt i mitt tycke – hade gärna suttit ett tag till. Men jag är ju ganska ensam om att vara ”nattmänniska” . Vilket jag ju kämpar hårt på att ändra – men misslyckades i kväll igen …
(Ja, vi glömde kameran idag igen …)

2 reaktioner på ”Kalkonmiddag …”

 1. God fortsättning på det nya Året i Afrika.
  Ni har det varmt och skönt och vi har precis kommit hem från
  fjällen där vi firat nyår. Det är vackert där också men nu är vi
  dunderförkylda och jag måste nog sjuksriva mig för första gången i livet.

  Ha det fortsatt bra med dina stavar, jag går också med stavar och
  tycker det är toppenbra.

  KRAM från Solveig.

 2. God fortsättning själv.

  Hoppas ni hade det bra där uppe och krya på er …
  Kram
  M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *