Julkonsert …

En ung, helt fantastiskt duktig tenor sjöng bl.a. O Helga Natt. Vilken röst, jag fick rysningar  ...
En ung, helt fantastiskt duktig tenor sjöng bl.a. O Helga Natt. Vilken röst, jag fick rysningar ...

I morse bestämde vi oss för att lösa Melodikrysset, det var ju julspecial. Jag klarade allt … Men det kanske inte var så konstigt, var nog ingen som inte klarade det idag.

Sedan bestämde jag mig för att köpa garn till en ”julstickning”, dvs jag skall koppla av med film och stickning i julhelgen. Jag har hittat några bra beskrivningar och försedd med utskrifter gick jag till butiken. De skulle just till att stänga, så jag blev lite stressad av att de var på väg. Tråkigare var att höra att butiken skall lägga ner – när jag nu äntligen har upptäckt den …

Jag hittade ett garn som jag skall sticka av och jag betalade för 11 nystan ungefär vad jag skulle ha betalat för 3-4 st i Sverige. Så jag skall leta fram fler beskrivningar och förse mig med några arbeten innan de stänger. Det är tyvärr många butiker som slår igen just nu. Känns inte bra, men förhoppningsvis så slipper vi i alla fall att nya mäklarkontor flyttar in i alla lediga lokaler. Så var fallet för några år sedan, men även de stänger igen just nu. Krisen har nått Sea Point.

Vi åt lunch ute i dag, och vi satt ute på deras veranda. Jag tyckte att jag skymtade valar långt ute till havs, men det blåste upp under tiden vi satt där, så det är svårt att avgöra vad som är vitgäss och om där är några valar när de inte är närmare strand.

I kväll har vi avnjutit en julkonsert i en kyrka. Det var Kapstadens populäraste dirigent, Richard Cock, som ledde den. Han läste roliga historier och gjorde hela föreställningen mycket trevlig och familjär. Det är därför som han är så populär. Vi har varit på många av hans olika konserter. Idag hade han med en ung tenor, Siyabonga Mgunga, skall uttalas med klickljud 😉 (så som Miriam Makeba sjöng), klarar ni det – inte jag i alla fall. Vi har hört honom tidigare på en annan konsert, den killen har en strupe av guld.

Det var ett mycket trevligt program som R Cock satt ihop idag och vi i publiken fick också dra en massa strån till stacken. Bakom oss satt en dam som trodde hon tillhörde kören, hon sjöng bra – men alldeles för högt, hon till o med överröstade kören vid några tillfällen. Jag höll till slut helt demonstrativt för ena örat …

En liten promenad före konserten. Devils Peak i bakgrunden ...
En liten promenad före konserten. Devils Peak i bakgrunden ...
Det bjöds på vin och snacks i pausen ...
Det bjöds på vin och snacks i pausen. Herrhörnan ...
Damhörnan, i de sista skarpa solstrålarna ...
Damhörnan, i de sista skarpa solstrålarna ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *