Julafton …

img_2873.jpg

Vilken härlig julafton vi hade. Det var mulet och ganska kylslaget ute, så vi kunde sitta inne och mysa med levande ljus. Det var heller inte så ljust, som det brukar vara – så lite julstämning blev det allt, även på dagen. Vi tog det verkligen lugnt – och satt och lyssnade på Sveriges Radios utsändningar. Så många bra program och härlig musik.

Ett av favoritprogrammen är när barnen ringer till Tomten. Tyvärr hade man bytt tomte i år. Vet inte vad den förre hette, och varför han inte är med i år, men Sven Wollter som ersättare, var inte alls i samma klass …  Redaktören var däremot lika rolig som tidigare och ställder härliga frågor till Tomten. Bl. a. om ”Tomten vet varför det är så många som köper tidningen på julafton …”  Vilket ju inte årets Tomte inte visste, men föregående hade säkert haft ett dräpande svar.

Vi fick så fina julklappar från Barn/barnbarn i CA. Maken fick en fågel som kan ”sjunga”,  han är faktiskt mycket glad för den … Jag fick penslar o annat mtrl till textiltryck, måste ha varit någon tankeöverföring för det var precis de typer och storlekar som jag saknar. Och så fick vi varsin underbar DVD: Povel Ramel och Skenet bedrar – julspecial. Så istället för den stulna Karl Bertil Jonssons Julafton, så såg vi ett dråpligt avsnitt med Fru Bucket …  Hon (och Nanny) tillhör en av mina absoluta favoriter.

Klockan blev sen, och nöjda kröp vi i säng. (Fanns inte en tanke på att uppdatera här …) Det var nog en av de mysigaste julaftnar vi haft, sedan vi började fira ensamma. Tack lilla familjen i CA och Sveriges Radio …

img_2909.jpg

En ny favorit i familjen …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *