Intensivt …

2014-07-17 18.08.42

 

 

 

 

 

 

 

Äntligen har vi fått lite regn, det kom ca 8 mm häromdagen – i båten verkade det som väldigt mycket mer när den skulle ösas. Jag är glad för regnet, gräsmattan ser ut som gul, kort halm. Körsbären är kärnor med skal, som nu börjar rodna och trastarna är här och sväljer dem hela. Verkar som om de spottar ut de magraste, gräsmattan börjar se rödprickig ut.

Jag har klättrat på tak – ja, kanske snarare krupit. Var jätterädd, så läskigt att ta sig från stegen till taket, trots att det bara är en liten friggebod – för att inte tala om tillbaka. Nu klarar mina knän inte längre att jag kryper eller ens står på knäna – men det går helt suveränt med knäskydd. Lyckades krypa och koppla stormlinor till en presenning som vi fick lägga över taket för en tid sedan. Övre takpappen har blåst av och taket har börjat läcka. Det har varit sydliga vindar de senaste dagarna och presenningen har fungerat som en fallskärm – den har fyllts med luft och den bubbla som uppstår i byarna har lyckats skaka av sig de tyngder vi lagt dit. Jag tog mig ner från taket igen … Puh! På lördag kommer det snickare och tar tag i problemet – låt oss hoppas att vi slipper regn innan dess.

Idag har vi varit där uppe och städat och hittat mer vatten som stod under några bräder som låg där. Vi såg inte det förra gången. Tyvärr har det blivit skador på golvet. Dotterdottern hjälpte mig med att torka.

Dottern och barnbarnen har varit här i 5 veckor och vart de har tagit vägen vet jag inte … På lördag åker de hem igen och det kommer att bli ett stort vacum. Vad ska vi göra hela dagarna och utan barnbarn som är hungriga. Åt mina barn tre gånger om dagen – fick de någon mat – kommer inte ihåg? Min mamma sa samma sak när mina barn var hos henne några veckor på sommaren … 🙂 Har inget minne av regelbundna mattider – men, så var det nog. Läste min Dr Spock och han skrev med all sannolikhet att de skulle äta tre gånger om dagen.

Det är roligt när barnbarnen här – intensivt … Den äldsta, flickan, blir 11 i september och det märks att hon är på väg in i nästa fas. Hon står hellre på händer än fötter och det gör hon bra. Hemma är hon gymnast och deltar i tävlingar. Har suttit och tittat på henne när de tränar och hon är väldigt duktig. Den yngste, 8 år för drygt en vecka sedan, har en enorm energi och håller igång oss alla. Han vill hjälpa till med allt. Och han tycker att han kan allt och han kan väldigt mycket, men inte allt. Han ser allt och kommer med goda råd hur vi kan fixa … 🙂 Undrar vad det kommer att bli av honom. Han vill väldigt gärna ta över vår gamla plåtbåt ”Eftersom vi ju inte behöver den längre …” – och, när han fick syn på två gamla motorer som står i boden … 🙂

Maken låste boden och tog ur nyckeln eftersom där finns så många farliga saker för en 8-åring – tycker vi, inte han. Idag när vi skulle in i den var nyckeln borta. Vi letade överallt – inklusive på gräsmattan mellan boden och huset. Ingenstans. Vi messade till mamman och frågade om sonsonen visste var den var. Det kom ett snabbt svar att ”Den hänger på en spik på dörren …” Mycket riktigt – högt uppe på dörren, hur han nu nått dit, hängde nyckeln. Ser fram emot om några år – vilken tillgång … 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *