Inget slår pannkakor …

Idag har vi haft riktigt sommarvarmt … På vår lilla veranda utanför bastun gick det nästan inte att sitta redan i morse. Jag tog mig en dusch och satte mig i bara handduken utan att torka mig – men det blev lika varmt i alla fall – torkade rekordsnabbt.

Sonen fixade med tamparna i båten – det har gått troll i den sysslan vad gäller mig och den ”nygamla” båten. Den var rejält begagnad (men fin) när vi köpte den för två år sedan. Men inte en enda tamp jag gjort har fungerat. Krokarna har gått sönder eller repen gått av.

Jag har fixat tampar sedan 1987 och det har aldrig varit problem, men med denna båt – nej … Nu har vi nya linor och krokar och hoppas att urmelkottarna inte har kontakt med sonen. Då bör dessa tampar hålla flera år.

Barnbarnet fick också (äntligen) hjälp med att fixa nya fiskespöt med tafs och ”krok” – dvs blyklump att börja lära sig kasta med.

Har lagt av mig i planeringen med mat, eller så äter de mycket mer nu, kylskåpet och frysen var tömda. Två blir ju tonåringar i år. Det fick bli pannkakor – på rågmjöl. Ett barnbarn åter inte vete, inte jag heller. Det gick faktiskt lika bra och de blev väldigt goda – ja, kanske godare. Alla pannkakor och plättar försvann på några minuter. Vispad grädde, blåbärs- och hallonsylt hjälpte till.

Barnen och jag åkte iväg och handlade idag när sonen och ett barnbarn lämnade ön och skulle köras över. Det går åt många liter mjölk, fyra 1,5 liters förpackningar på två dagar. Många kilo blir det att kånka ner i båten, upp ur båten och uppför berget. Nu är barnbarnen så stora att de kan hjälpa till att bära – vilket de gjorde.

Kvällen var ljummen och vi grillade kyckling som intogs på altanen …

IMG_0985

 

 

 

 

 

Äntligen kan jag få provkasta med mitt nya spö ..
Äntligen kan jag få provkasta med mitt nya spö ..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *