I telefonens tecken …

Dagen har gått i telefonens tecken… det kanske var på tiden. Vi har varit så ”utmattade” efter att ha varit svenska medborgare i flera månader, så vi har inte orkat med något annat .. 😉  Låter det konstigt, kanske, men det är helt normalt. Här i Sverige skall allt ske på sommaren, som är i bästa fall tre månader. Vi visste om det, men det spelar ingen roll, vi har varit dåliga på att höra av oss till våra vänner. De har inte heller hört av sej, men jag förstår dem – när skall man ha tid. Det skall i så fall vara medan köttet ligger i marinaden, innan det skall grillas, sedan är det bråttom att äta innan det blir för kallt, för man skall naturligtvis äta det ute på altanen.

Sedan gäller det att hinna med och titta på sommardeckarna. Hörde just någon på radion som undrade varför det heter sommardeckare, jag håller med. Jag både läser och tittar på deckar vilken årstid som helst. Men alla som bestämmer om programutbudet på TV har bestämt, i år igen, att de skall sändas på sommarkvällar … Så många som jag har missat för att köttet inte varit färdigt, eller andra orsaker. Just nu pågår en, men nu får det vara nog, Orkar inte vara vaken till halv två ytterligare en kväll. Räcker att jag inte kommer i säng för midnatt – i kväll heller…

Nåja, det finns tid att njuta också, men dagarna är lite för korta i min mening, och nu är de kortare på riktigt. Jag som tillhör det mörkrädda släktet är mycket medveten om hur mycket mörkare det är och hur mycket tidigare. Jag försöker att njuta av att man nu kan se stjärnorna igen, men för det mesta törs jag inte stå kvar så länge. Maken har sett spår av räven, det ser jag positivt på, men å andra sidan – vad har den för anledning att besöka vår tomt …?! Jag har hört en del konstiga ljud på altanenl, så jag intalar mej att det är räven som är där och letar efter rester av vår grillade middag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *