Höstmarknad …

Vi börjar så smått anpassa oss till vårt nya liv i en liten småstad. Känns inte helt fel – vi trivs – och ibland måste jag påminna mig om att detta är mitt nya liv. Adjöss till det jäktiga storstadslivet – vill jag uppleva det igen ligger det ca 50 minuter bort.

Det var Strängnäs marknad – man hade prickat in en kanondag vädermässigt. Ballongerna lyste med sina färger mot den blå himlen. Massor med människor som provsmakade och handlade diverse goda (hemkokta?) produkter. En del hade nog kokt sina sylter och rökt sina köttbitar – men väldigt många hade samma produkter och var inte mer än återförsäljare. Men skitsamma – jag gillar att trängas på dessa marknader. Köpa produkter – som är goda och dyra – men en dag om året kan man titta bort från prislappen. Det blev en bit basturökt älgfilé och älgkorv, Forbondekorv från Hälsingland och en jättegod lagrad ost. Nu är vi försedda med dessa delikatesser några veckor framåt.

Vi trängde oss fram maken, kusinen och jag. Så småningom blev vi kaffesugna och hittade ett bord i solen på ett café som ligger i parken. Där satt vi och lögade oss åt chokladbollar och drack kaffe. Jättegott!

Ett besök i domkyrkan gjorde vi innan vi gick hem igen. Så stor, så pampig och så gammal. Den är byggd på 1200-talet. Imponerande och massor att titta på. Måste bli fler besök för att hinna se allt.

Det blev en eftermiddag och kväll på balkongen – med hjälp av värmare så kunde kusinen och jag sitta där till midnatt. Helt underbart att sitta och titta på ljusen från Strängnäs som speglar sig i vattnet …

En lite fikapaus i höstsolen ...
En lite fikapaus i höstsolen …
20141011_135732_e
Rensat och klart, vad håller man på med som jagar själv …?

20141011_14242720141011_144408

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *