Hallon, Pors och zigzag randigt …

Efter frukost gick jag och väninnan på en promenad. Vi försåg oss med varsin liten plasthink om vi skulle hitta hallon. Det gjorde vi och hade nog en dryg halv deciliter med oss hem. Syftet var att plocka pors som maken ska få göra snaps av. Dvs han ska smaksätta brännvin med porsen.

Jag fick en liten flaska hemkryddat brännvin med pors på min födelsedag och det var riktigt gott – nu ska vi göra själva och hoppas att det blir samma goda resultat. Vi hade stövlar på oss och det var tur för väninnan sparkade till en huggorm i huvudet – hon såg den inte själv – det var jag som var bakom som såg ormens reaktion. Det hjälps inte att man har stövelskaft på en halv meter – det är läskigt att stå öga mot öga. Ormens ögon var nu riktade mot mig. Det gick antagligen inte många sekunder, men spelar ingen roll – det är jobbigt. Jag stampade och den kröp sakta tillbaka in i snåren, jag stampade igen för att den skulle få upp farten. Jag höll andan och stampade förbi …

På kvällen blev det grillning, jättegod rökt fläsksida, men det blev ”eldsvåda” på grillen. Grillmästaren redde upp det och vi fick en väldigt god middag, även om vissa små bitar fick skäras bort. Sådant hör grillning till och är skillnaden mot att laga och äta mat ute eller inne.

Som dessert blev det en marängtårta med grädde och hallon …

En grillmästare som håller huvudet kallt …
Dags för tårta …

___________________________________________________________________________

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *