Gott Nytt År …!

Jag önskar alla ett Gott Nytt År!!

Och enligt gamla seder från min mammas släkt så skall man bita i ett äpple som det första på det nya året för att få ha hälsan …

img_3379.jpg
Nyårsafton blev en varm dag. Kvällen skulle vi tillbringa norr om stan, på en golfklubb tillsammans med ett svenskt par och ett danskt par – rena skandinaviska träffen. För att bryta det hela lite så hamnade vi tillsammans med två par från Durban. Restaurangen låg precis på stranden och man såg hela Kapstaden med Taffelberg, Lions Head o Signal Hill. En sådan otrolig utsikt och solnedgången … Jag nändes knappt gå in när det var dags för maten.

Det blev en rolig afton med massor av prat och dans…!! Är ju evigheter sedan jag dansade! Jag hade varit ute och skaffat nya skor inför kvällen – har ju gått omkring i mina ”KalleAnka”-skor nu i månader. Inte så lätt att hitta skor med en tå som inte går att böja och som skulle ha opererats för ett år sedan, men jag hittade två par. Det ena paret med klack – kommer knappt ihåg hur man går i skor med klack längre. Men jag kämpade på, för säkerhets skull så tog jag med det andra paret, ett slags flipflap i guld o silver.  När dansen började så körde jag helt enkelt barfota – det var jätteroligt att få dansa igen, det fanns inga speglar, bara medelålders tanter o farbröder, så det var lätt att känna sej ung på nytt.

Kvällen blev trevlig, men det var bara ett, visserligen fantastiskt fyrverkeri, som vi hade full utsikt mot. Här är det tydligen inte tillåtet för privatpersoner att skjuta av fyrverkerier.  Att vi sedan fick vänta på taxin – både dit och hem – har jag glömt nu …

img_3357.jpg

Vi väntar på taxin …
img_3371.jpg

Maken har gått ner på knä …

img_3384.jpg

Maken visar sina talanger på dansgolvet …

img_3399.jpg

Tolvslaget, och Nytt år …

En reaktion på ”Gott Nytt År …!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *