God fortsättning på det nya året …

 

Julhelgerna och adventveckorna dessförinnan har nu avnjutits å det bästa. Adventstake med levande ljus på bordet och de elektriska i fönstren. Vi har dessutom några moderna – som jag tycker mycket om – de har fått byta plats med några lampor med mysbelysning.

Har antagligen skrivit om det förut, men det där med julstjärna i fönstret är vi väldigt ensamma om, liksom elektriska adventstakar i fönstren.  Vi är några svenskar här som har det och vem vet – om 100 år … I år var det faktiskt stora pappers stjärnor i juldekorationen i Waterfront – så kanske, kanske det snart sprider sig hit. Fast å andra sidan är det så otroligt ljust på dagarna så man behöver inte lysa upp tillvaron. Bara vi skandinaver som upplever myset på kvällarna efter solnedgången. Det har ju vänt nu och den går ner redan kl 20.

Det blev inget Kalle Anka och inte ens Karl Bertil Jonsson i år … Men det beror på att vi numera har uncapped – dvs. obegränsat antal gigabytes – och snabbare uppkoppling. Vi har helt enkelt inte haft tid att titta på våra inspelningar. Vi har lyssnat på Sveriges Radio och vi har tittat på SVT:s utsändningar av julkonserter och annat och jag har följt adventskalendern, Barna Hedenhös. Så härligt – jag älskade de böckerna när jag var liten och jag tyckte mycket om den här inspelningen. Fantasin och humorn fanns där.

Tyvärr lade SR ner Radio Minnen vi årsskiftet – det har varit så underbart att lyssna på alla program de sänt – den kanal vi lyssnat mest på. Till o med fick jag inleda julaftonen med en repris av sändningen från Visby med Bertil Perrolf. Så som jag alltid började mina julaftnar sedan början på 70-talet. Där han står vid havet  och vi får höra vågorna och sedan O helga natt med Jussi Björling. När jag tittade på de program som bjöds i de ordinarie sändningarna blir man lite ledsen att man inte ens en gång om året kan göra något annorlunda …

Ja, det är nästan stressigt att hinna ikapp. Vi kunde till o med följa nyårssändningen från Skansen direkt och det blev därmed två nyårsskålar för vår del. Vårt nya år inträffade en timme tidigare och då var det faktiskt ett fantastiskt fyrverkeri i kvarteret. Är ju annars förbjudet här och man har ett stort officiellt i Waterfront. Det var inget alternativ för oss. Nu öppnade vi vår skumpa på loftgången, skålade med alla grannar runt om och njöt av de sprakande bollarna på himlen.

Såg på sändningen från Stockholm att man sköt hur mycket som helst och var i full gång redan vid sändningsstarten från Skansen – dvs 23.15.

Ja, en av anledningarna till att jag inte skrivit här är att jag har fullt upp med att på radion, eller att vi titta på SVT. Nu blir det kanske mer tid då SR Minnen inte längre finns …

Men, tack kära väninna som ringde för att höra att allt var ok. Allt är ok, men tiden räcker inte längre till … 😉

Och, kära mamma, Grattis på namnsdagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *