Gnekiga, inte knarrande skor …

Vet ni hur det låter när det gnekar? Det var precis vad det gjorde om min ena sko idag. Vi har en lång korridor i vårt hus, jag gick där och det var alldeles tyst bortsett från ljudet av min ena sko. Bara en. Lite som att dra harts emot glas, fast lite mer. Nu var jag ensam och ingen mer än jag hörde det hela. När jag passerade vakten försökte jag knirka med tårna för att bli kvitt ljudet. Det enda som hände var att jag haltade mer än vanligt …

Ute på gatan är det ett väldigt liv av all trafik och alla övriga ljud. Men, mitt gnekande dominerade ibland och folk tittade. Jag låtsades som om det inte var från mig det lät. Men det fanns inte mycket annat att välja på.

Jag besökte min butik och handlade, där går man så långsamt att det inte hördes, men när jag kom ut på gatan – så var det igång igen. Förstår inte hur det uppstår, det är ett par Crocs, öppna skor med en tjock sviktande sula. Innersula av läder – tror jag – och två överliggande läderremmar. Och, varför gnekar bara den ena?

Hade faktiskt samma problem för några år sedan – också med ett par Crocs – men då var det tunna gummisulor. Där gnekade också bara en sko – samma sida. Kan det vara så att det är min högra fot som det är något fel på, är det den som gnekar …?

Idag har jag suttit vid datorn och studerat Photoshop, skulle träna på en viss detalj vad gäller markering av föremål. Deltar i en gratisstudie, som går ut i morgon, och behövde träna på just det här markeringsinstrumentet. Har en gammal kurs inlagd i datorn och tog upp den för att träna med de uppgifterna. Det blev pannkaka av allt. Det verktyg jag skulle träna med fungerade inte – spelar ingen roll hur jag försökte starta om eller återinstallera ursprungsläget. Jag kunde bara göra en ruta och den försvann så fort jag släppte taget. Mina urmelkottar håller sig kvar. Verktyget fungerade alldeles utmärkt igår.

Ledsen och irriterad var jag när jag bänkade mig framför TV:n. Vi tittade på nyheterna, inte blir man gladare av att se vad den nye ”världsledaren” skriver under och de konsekvenser det får. Jag är också kritiskt till en del som pågår just nu, men håller man i pennan måste man veta vad man gör.

Vi lyssnade på vad doktorn i ”Fråga doktorn” hade att säga – den lilla stund hon får komma till tals. Ovanligt lång stund i kväll och för en gångs skull uppskattade jag den intervju som ingick i programmet. Jag gillar den 104-åriga damen. Men, för det mesta tycker jag att man borde ändra titeln på programmet från Fråga doktorn till något annat. För det kortaste inslaget är normalt frågorna till doktorn. Trots att vi uppmanas varje gång att skriva in till programmet med frågor om våra hälsoproblem.

Efter detta blev det nyheter igen, lite längre och lite mer inträngande – men inget nytt. Vi kan se nyheterna ”Live” om vi hinner få igång apparaterna. Det känns faktiskt ganska fantastiskt – fortfarande – att i realtid titta på den nyhetssändning som sänds i Sverige – och vi sitter här långt söder om ekvatorn. Jag kommer ihåg alla åren när vi med – en svindyr – kortvågsradio försökte lyssna på Sveriges Radios utlandssändningar. Ibland hängde maken utanför balkongen med radion för att få en knastrig mottagning och vi kunde lyssna på svenska nyheter. Även på Ring så spelar vi – idag kan man inte förstå vilken knastrig, svajig mottagning som gällde. Vi var lyckliga för varje sekund vi kunde höra och att kanske få en sammanhängande mening. Det var så fantastiskt – då …

Ikväll ”rattade” vi in ett program med Lindström och Schyffert. Så roligt, så mitt i prick. Det fick mig att bli på gott humör igen. Hur lyckas de med att ”hitta allt”, hitta så rätt att alla känner igen sig och dessutom så roliga.

Nu när jag sitter här med mitt rooibos te och öppna balkongdörrar så känns det ganska bra – trots det trilskande programmet. Imorgon är det en ny dag och nu ska jag sätta mig en stund på balkongen och titta på stjärnorna innan det blir sängen …

Och kära fd granne som idag fyller 88 år. Stort Grattis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *